Saturday, July 10, 2010

dey all ni bodoh ke apa???

..SALAM..

aku beristighfar banyak kali buka facebook tadi..ada siapa ntah manusia
yang akalnya tak memikirkan benda baik ajak aku join group ni..aku nak cerita pun malu..
group ni:

SAYA MENGAKU SAYA PERNAH MELANCAP (LELAKI & PEREMPUAN)





well,i juz think this is really stupid...aku tak tahu le apa kejadahnya the admin created this group..
hey,come on lah...kalau betul pon u guys like dat...tak payah nak beri tahu satu dunia..we don't want to know it ok..palin bagus description nyer..

Kepada insan2 yang pernah melancap.ini bukan group gila seks okay!group ini ditubuhkan untuk mengetahui berapa ramai rakyat malaysia yang pernah melancap atau onani walaupun sekali.

memang sangat tak betul siapa jua yang created group ni...okay..he/she might be say..ini bukan group gila seks okay!!tapi cuba baca kat wall post...what dey write??...




bukan macam gila seks ke???n seriously dey all tak malu ke keluar kan that words and discuss about this useless thing...aku rasa dey all bincang hal masa depan lagi bagus...

apa yang aku tahu...perbuatan ini haram..

Apakah hukumnya seseorang itu melancap dan jelaskan?

 Hukum melancap atau onani iaitu mengeluarkan air mani adalah haram. Pelakunya boleh ditangkap dan dikenakan hukuman ta'zir iaitu didenda mengikut hemat pihak hakim. Ia adalah satu perbuatan yang buruk dan tercela kerana boleh mendatangkan banyak bencana dan malapetaka. Terdapat hadis yang mengutuk perbuatan ini dan hadis yang menyebut bahawa Allah pernah membinasakan suatu umat yang memainkan alat kemaluan mereka dengan tangan sendiri. Oleh itu, jauhkan diri daripada perbuatan ini. Banyaklah mengingati Allah dan takutkan seksaanNya. Segeralah berkahwin bagi yang bujang agar nafsu syahwat dapat dilepaskan pada tempat yang sewajarnya. Bagi yang belum mampu eloklah selalu berpuasa sunat agar dapat melemahkan nafsu.



apa yang aku nak katakan manusia sekarang dah hilang rasa malukan??
aku tengok ada juga perempuan yang joined group ni..apa nak jadi lah..
mereka tak rasa malu ke...paling tak boleh blah ada tu tulis kat wall

cool giler brape ramai yg boleh jujur n open about datzz...... ha3


owh..dalam hal ini kau boleh pula cool ek..cuba kau send video kau tengah baca AL-QURAN ke??kool tak
kau...cakap tu fikir-fikir dulu..ni lah manusia...kadang-kadang buat sesuatu tak pernah nak fikir dulu..
kalau cakap pun main cakap..ALLAH dah beri kita akal untuk berfikir..tapi kita tidak gunakan sebaik-baiknya..
tetapi bukan semua manusia begitu...mudah-mudahan hidup kita sentiasa dirahmati ALLAH..

corat-coret:sentiasa muhasabah diri...semoga ALLAH sentiasa memberi petunjuk buat kita semua..AMEEN..
(malu gak nak tulis entry ni..tapi u knoe...i think siape yg joined that grup...dey are..ermm)



13 comments:

Aku Tom.Bukan Jerry. said...

HAHAHA. Terbaek! Aish budak2 zaman skarang nih.

nuR izyan said...

huhu..
dey all ni mmg pelik btol lah...
mmg mcm2 hal bdk2 zmn skang...

Peminat Katie Holmes said...

hilang akal.

nuR izyan said...

peminat katie holmes:taw x pe..ilang akal da bebudak tu..ayo penin tol..

Mashi Toma said...

mmg xde keje len nk bka group plbagai =.='

nuR izyan said...

yup mashi...dey all x de keje kot..klo da x de keje sgt..meh cuci toilet umah i..sbulan x cuci kot..hehe..

mashi_toma said...

uik3... toksah cter kt owg psl toilet.. hehe..
em.. cbe la..bka kelab alam sekitar ke..
kelab peminat hewan ke... *tbe2 green mood*

nuR izyan said...

mashi:oopss!!ye la..haha
mmg btol tu...klab alm sekitar..manfaat lah juga...x de pi kelas mngaji lg bagos..

Mashi Toma said...

hahaha..bagus2..sejuk perut mak dowg ni..hahah

QBA said...

apa kebenda ni? =.="

nuR izyan said...

ermm...
pam2 sndiri le..

shada | wentz said...

gile lah!!!

*speechless*

manusia sekarang makin tak malu.

nuR izyan said...

taw x pe shada...penin tol dak zaman skang..mcm2 hal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...