Tuesday, November 23, 2010

25 25 25 25 25 25 25 tentang aku

...SALAM...

even sebenarnya aku tak suka jawab tag..sebab nanti aku kena tag orang...aku jawab juga nya..memandangkan ramai yang dah tag aku pasal ini.lagipun ini tandanya followers kita or kawan-kawan blogger ingat dekat kita..jangan angau sudah nye...hehe..peace!!lagipun aku belum ada story menarik untuk blog aku ini..jadinya..aku pun jawablah tag ini untuk isi kebosanan yang ada...memang cuti sem ni bosan sangat lah..urghh..

tag dari CIK DHIYA

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

jadi mari ramai-ramai tengok 25 random things,fact,habits,or goal of me:

1. Fullname aku Nur Izyan bte Mohamed Nasir..ceh,macam tengah isi borang pula rasanya..hehehe...aku tertanya-tanya juga..macam mana pula parents aku ini boleh nak bagi aku dengan nama indah ni..hehehe..and maksud nama aku itu Cahaya Perhiasan..oh...patutlah aku ni..bersinar-sinar..hehehe..

2 .Anak ketiga dari lima adik-beradik..ceh..ini ala-ala nak berkenal-kenalan dengan kekasih hati pula kan..adik-beradik berapa ek??anak ke berapa??...hehehe..ish..malu pula..kah..gedix je...

3. Aku ada tiga orang kakak..and dua orang adik lelaki..siapa-siapa nak meminang kakak2 aku mesti  dapatkan pingat emas dalam sukan olimpik..kalau tak jangan haraplah..memang aku reject awal-awal..hahaha...

4. Jarak umur aku dengan adik lelaki aku yang kecil sekali tu...jarak umur kami 41 tahun tapi terbalikkan 14 tahun..hehehe...sungguh bertuah ye dia ada kakak2 dan abang yang dah besar layan dia..tapi maaflah sebab aku ni garang sangat...sampai dia nak minum air pun takut nak minta kat aku..hahaha..sebnarnya aku buat-buat garang je..sebab aku malas...hua...so bad...

5. coklat tak payah cerita lah memang suka gila tahap rasa nak beli kereta MR.Bean...aku memang suka coklat jadinya...aku dekat sini nak minta kasihan,simpati korunk semua tolonglah beri aku coklat...nanti ada duit aku bayar balik lah..hehehe...

6.Oh...aku lahir??14/Feb/1992...ye aku lah anak-anak monyet...eh,salah..tahun monyet...tapi tak ada pun macam monyet ye....jadinya..bila burfday...extra hadiah...extra wish...ho3...tapi tahun ini tidak lagi..wakakaka...

7.sampai yang ke tujuh ini aku dah penat taip..hehehehe..

8.ok..aku sekarang study at UiTM alor gajah melaka yang memang diceruk-ceruk mana ntah..hehe..tapi aku bersyukur dapat dekat rumah aku..padahal masa awal-awal dapat tahu tu..aku macam.."ala...melaka ke??"...sudahnya matrik melaka...dapat UiTM pun dekat melaka??akibatnya aku selalu balik rumah dan parents aku dapatlah tengok muka aku selalu..hehehe...

9.aku bukan seorang yang mudah di aproach...aku agak susah nak tegur orang itu dulu...tapi kalau dah dia sekali tegur...ye..aku pun tak akan berhenti bercakap...pot pet pot pet..macam mak nenek...mak nenek pun kalah dengan aku..jadinya..orang yang dapat bercakap dengan aku ni..kira bertuah..kah3..

10. dulu aku ada myspace tapi myspace aku kena hack dengan hackers tak bertauliah..tahu lah nanti aku belajar hack time sem berapa ek...aku hack korunk..kah3...

11.aku nak berehat jap..penat pula...hehehe..

12. ok...aku kpop and jpop lovers..ntah macam mana aku boleh pula terjebak dengan benda alah buang masa ni..huhu...dulu aku tak suka kpop..aku kata..tak bestlah..tak hensem bagai..sebab aku mnt jpop..tapi sekarang ni..aku bukan main gedix minat kpop ye..oppalah,saranghae lah..hehehe...memang sangat gedix..

13.woa!!aku sangat rindu nak belajar bahasa arab,Al-Quran,As-sunnah...rindu sangat..dulu-dulu belajar tak pernah hayati..sekarang baru tahu bertapa indahnya subjek2 itu...dulu asal ustazah masuk je...muka aku mula toye..memang buroks..siap pula tidur bila ngantuk..memang teruk..sekarang rindu pula!!!hua...doraemon!!bawa ku ke zaman sekolah..

14. ok...tadi aku cakap aku suka coklatkan..memang suka gilo-gilo...macam makan asikrim..even ada perisa lain yang lagi sedap..aku tak akan makan juga kalau tak ada perisa coklat...aku memang tak heran langsung...aku pandang sebelah mata je...kalau bau pun sebelah lobang hidung je..hehehe..sama juga kalau air..air coklat je aku minum...yang len...no2 ok..hehehe..chocoholics...


15.penat ma...mau buat ini tag..kekekekeke....


16.aku masa kecil-kecil dan comel dulu..hehehe...suka sangat merajuk..parents aku kata aku ni memang kuat nangis..tak dapat sikit nangis...asyik nangis...memang gedix punya budak...dah besar  pun aku suka merajuk-rajuk...tapi dah besar ni..tak adalah kan..sebabnya...dapat je apa aku nak..and aku dah tak banyak kerenah macam dulu-dulu lagi...masa kecil2 semua benda nak...sampai..mesin potong rumput pun aku nak...kah3..


17. aku bukan pencinta budak-budak..kah3...tapi bukan lah aku tak ada anak nanti kan...ceh,tiba2...juz aku tak berapa suka budak kecik cuba nak mengada-ngada dengan aku...sory sikit nak bermanja dengan aku konon...hehehe...hanya budak-budak di bawah 3 tahun je aku layan...aku rimas juga budak kecik yang banyak cakap ni..hehehe..


18. kalau orang perempuan lain ada keinginan untuk memasak...tapi aku sekelumit keinginan pun tak ada..kah3...sengal kan??memang ntah bila lah aku nak kahwin...yelah...bila aku nak kahwin t aku belajar lah masak...hahahahahah....


19.cayok2..sikit lagi ni nak sampai 25..hohoho..


20. aku dengan kakak aku yang second ni...kalau orang pertama kali tengok selalu kata muka kami sama...tapi bila dah tengok selalu tak sama...aku lebih comel k!!!kah3....yelah...dia sweet je..hehehe..


21. dulu tyme masih pakai kain biru,baju putih...sekolah maksudnya...aku kalau pergi mall ke mana-mana aku suka gila pergi tempat stationery..tak tahu asal..lepastu aku akan beli apa2 yang patutn even aku tak pakai pun..sampai sekrang pun aku macam itu...aku suka kumpul pastu tak pakai...hehehe..biasa ah tu...


22. kalau orang tanya aku pasal lagu melayu..aku terkebil-kebil..sebabnya..aku tak pernah dengar radio melayu..kah3..teruk kan...aku pun kalau nak dapat info pun dekat internet ni lah..jadinya...lagu melayu hape pun aku tak tahu sangat..nasyid tu aku tahu juga lah..sebab ada kawan aku yang minatkan...telinga aku ni asyik dengar lagu BI ngan korea,jepun je..huhuhu..


23. aku tak ada warna kegemaran..hehehe..tapi aku suka pakai baju warna purple...sebab nampak cantik..betul x??


24. aku dah tak ada pakwe lagi..means single!!kah3..gedix nak bagitahu pula kan...memang aku gedix pun..


25. aku sangat garang dengan dua-dua adik aku tu..tak tahu asal..tapi hati aku ni lembut sebenarnya...ahaks!!!hehehe..


ok..psl tag2..aku pergi dekat shoutmix org je lah ye...siapa di tag..padan muka...kekeke..takpe isi masa lapang jawab tag ni.. :)


adios amigo asparagus brokoli kubis!!hehehe..


corat-coret:the end!!!hehehe...ini entry bila aku tak ada idea..hehehe :)layan je la eh..






4 comments:

PinQib said...

hehe

aku x suke gak ajwab tag or amek award.. x tau nak simpan kat mana

nuR izyan said...

huhu...
kite amik je..smpan..tp 1 pon wat..hehehe..wat tag pon bila rjin&ade mood :)
tp ok juge sbb followers igt kite..

Fathiah Sakinah said...

yan,aku tak paham weyh pasal tagged mengetagged nih..
budak baru blaja nih..ehehe

nuR izyan said...

@fathiH sakinah->its ok fathiah...he3...blaja... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...