Friday, November 5, 2010

~aku kutuk sana,aku kutuk sini~

...SALAM...



kutuk-mengutuk,mengumpat memang lumrah manusia lah kan..kalau sehari tak mengumpat memang tak sah..bukan tak sah kahwin ok..:)...kadang-kadang aku rasa aku ni minah hipokrit juga..ermm..mana tak ye bila orang tengah kutuk orang ni..aku dengar..kadang-kadang tu terjoin the club juga...bila aku bersama orang yang dikutuk tadi..aku pun join buka telinga dengar orang ni kutuk orang yang aku join the club tadi..waduh..mengapa ye kita begitu...sebenarnya..kadang-kadang aku mengutuk orang dengan hati tak rela...ada pula kan kutuk dengan hati tak rela..bukan apa lah..kadang-kadang..ceit,banyak kadang-kadang pula...sorry le eh...he3..ye lah kadang-kadang macam orang tu tengah kutuk orang..maybe lah orang yang duk kutuk tu memang tak puas hati dengan orang yang dia kutuk..tapi aku yang tak ada kena-mengena pun..tak pasal-pasal turut mengutuk...apa kejadahnya...memang hati aku tak rela nak kutuk..tapi aku kutuk juga..bisikan syaitan tu....sedangkan aku tahu orang yang aku guna bahan untuk buat ketupat tu tak buat apa-apa salah dengan aku pun..dia ok sangat..tapi aku je bila orang kutuk..aku pun nak kutuk sama...kenapa ye??kenapa??Mudah-mudahan Allah jauhi aku dari sifat suka mengumpat ni...AMIN...sudahnya..lepas aku duk ngumpat orang tadi..aku pula terpinga-pinga fikir..asal pula lah aku kutuk dia tadi..padahal dia sentiasa baik dengan aku...mungkinlah orang itu baik dengan aku..tapi mungkin tidak baik dengan orang yang kutuk dia kan..tapi seriously dia okay belaka...cuma certain attitude dia lah yang agak tak baik..tapi siapa aku untuk tak suka orang tu..tak suka orang ni..kutuk orang tu..kutuk orang ni..sedang kan diri sendiri tak cermin...bagus sangat ke awak cik izyan??he3...mungkin sekali dari kita mengumpat tak tentu pasal tentang perangai dia yang kita tak suka..lebih baik kita tegur...walaupun mungkin kesannya tak sebaik mana...jadi lepas ni..aku nak kunci mulut aku...he3..jangan nak anyam ketupat je...dah le orang tu benar-benar tak buat salah dengan aku...kalau ada pun aku ok je...

MENGUMPAT SEPERTI MAKAN DAGING SAUDARA SENDIRI


~setiap manusia melakukan kesilapan..cuma pada mereka mahu berubah ataupun tidak~

corat-coret: tak nak anyam ketupat lagi...nak makan ketupat je..~

ok..tinggal lagi satu paper MAT210
ari tu abih paper ACC106,BEL120,CTU101,CSC128,CSC118..

8 comments:

Anonymous said...

aq pon mcm tu juga kekadang..ats pagar

Ain Atika Zailani said...

haha..biasalah tu manusia...lagipon bukan semua orang suka kita pon...tak hairan kalau kita tak suka orang pon..tapi kalau boleh kita tak payah amek port la pasal tak suka orang ni..buat bodo je...kan lagi syokk...

moklong said...

btl tu izyan. akak ni pun suka sgt mgumpat. padahal xde pekdah pun duk umpat mgumpat nih. menambahkn dosa ada la. dh tau tp buat jgk. nama pun manusia.

nuR izyan said...

@anony->x pe..same2 lah kite berubah :)

nuR izyan said...

ain atika->tp kite x pyh lah nk mbencikn or kutuk klo die x wat slh ngan kite...:)

nuR izyan said...

@moklong->ye,btul 2..kite pon kadang2 x pam..asl lah kite nak umpat org pdhal org tu..x de lah slh mane ngan kite.. :)

.s.o.f.i.a. said...

aku pun kekadang layankan jer. konon nak jaga ati. tapi sebenarnya mendekati ngumpat pun dah dosa kan.....??? so sesama la kita try elak....... takkan ko nak tolong lap sisa daging kat mulut aku, aku tolong lap mulut ko lak nanti kan.....??? YUKKKKS!

izyan said...

->s.o.f.i.a:he3..btol tu..kite pula cbok nk jage aty org..padahal da tahu tu dosa...he3..mmg x de lah nk tlong lap kan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...