Wednesday, November 17, 2010

Aku pelupa tegar...

..SALAM..



kenapa ye aku pelupa tegar???aku ini memang tahap pelupanya memang mengatasi nenek..adakah aku tipu korunk yang sebenarnya aku bukan 18 tahun..tapi 81 tahun..sebab itu aku pelupa...ha3..eh2,aku kalau mengarut memang pandai betulkan anak-anak??ibu memang macam ni..lorr..sejak bila pula aku jadi ibu ni...

pelik benar aku diri aku sendiri..aku ini kalau baru letak satu benda dekat satu tempat..padahal baru 5 minit letak..tapi lupanya aku macam dah 5 tahun pula aku letak benda itu...memang pelik bin ajaib...memang pelik..padahal tak sampai 5 minit...aku dah tanya mana pula aku letak mak lah tu tadi...lagi satu nya kalau nak buat something lepastu tiba-tiba ada pula aral melintang berselirat bagai...aku akan lupa aku nak buat apa sebenarnya...siap lagi aku duduk diam-diam fikir apa yang sebenarnya aku nak buat...memang pelupa betul aku ni..parah dah makcik ni...he3..boleh pula aku lupa dengan sekelipan...tapi biasanya bab2 study tu tak ada lah...just macam aku letak barang,pastu nak buat something..ada hal lain lak..memang aku akan terlupa lah...tapi memang tak boleh blah..bila aku letak barang sekejap...pastu pegi buat benda lain kejap je aku boleh lupa...aku tahu kadang-kadang aku terminum semut...he3..tapi tak akan sampai macam ini kesannya...
nak wat camne..aku selalunya nak tunjuk hebat...takat semut itu macam makan mentos je...no hal lah....
jadi siapa-siapa ada penyakit sama dengan aku jom lah join the club...marilah sama-sama kita musnahkan semut agar kita tak termakan semut itu..he3..macam itu pula kan..semut tu agak-agaklah asal aku nak minum air mesti ada dia...asal ada semut.. mesti aku minum air..memang jodoh betulnyeaku dan semut..tapi tulah aku kata sebab aku nak kerek habis aku ni semua benda boleh makan..jadi semut tu takat telan sambil tutup hidung pun boleh...he3..(he3..tipu lah aku suka makan semut..mana ada..he)

lepastu..2nd story..

ntahnyer siapa pula lah yang dengki dengan aku dHari raya Haji ini...todak mana ntah???yang cuba mecucuk aku dengan kata-kata pedas dia..malas betul aku nak layan...suka hati kau lah kuih koci...aku sebagai labuci yang bekilau-kilau tak kisah lah kau nak cakap aku apa...even aku tahu kau kuih koci sangat sedap..sampai nenek aku pun suka makan..buat si kuih koci..SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA:)..

kata-katanya:


kah3..apa juga lah..mana pula ntah dia tahu aku ini hipokrit??macam salah pula lah aku tulis pasal agama..itu semua sekadar share..pandangan aku...pelik benar dia ni...tapi tak apa lah..asal aku bahagia...tapi kesian pula orang macam ini tak bahagia...tapi aku nak juga kata..blog aku ini masih lagi keep improve..tak payah nak down2 kan aku...aku tabah ok..he3..


DONGHAE:dun worry!!
AKU:no oppa!!

ha3..ntahnyer aku ni..asik korea je..


corat-coret:blog aku yang ntah pepe ni dia nak kondem...apa kes???
nampaknya cuti sem ni..keje aq update blog lah ye??




7 comments:

Rowena Chasez said...

nya coba jaga ati ktk yaa :)

Ain Atika Zailani said...

laaa...ada gak orang macam 2 ehhh...ish2...
lupa awak banyak makan semut nih..hihihi...kidding.a

nuR izyan said...

@rowena chasez->he3...:)

nuR izyan said...

@ain atika zailani->tu psl ada juge org mcm ni kan??he3..ntahnyer..byk sgt mkn smut ni lah.. :)

shafikah said...

ooohhhh noooo!!!!...sahabat ku dah tua...ahhahaha...yan2,awat hang leh lpe seteruk tu..ahhahaha..tp aq pon memg pelupa gak..ahhahah...leh r join your club...hahhahaha...jom2 kte wt pesatuan menghapuskan semut2 sedunia...hahahahaha....xpe2,yg pentg jgn lpe pd allah,stdy n family k...yg paling pentg,jgn lpe kt aq lak..ahhahahah...wei psl org yg comment blog ko ni,kuang asam + kuang ajar btol lah...bajet bgus jew nk ckp org cm tu..aq rse org tu knl ko lah...mybe dak U ko kew...aq rse ko kne siast....melampau lorh dy asyk komen buruk2 sal ko je...xpe2 ko sbr n yg pntg aq n kwn2 ko knl spe ko k..:)...

nuR izyan said...

@shafikah->kah3..itulah..fizikal aq mybe 18 taon...tp ingatan aq da 81 taon..hehe...ko pon same ke??bagos ade geng...kah3..ko dpt pass vip utk join eh...:)

owh..org tu..biarlah dia..aku tak kisah lah...dunia aku ttp epy..hehe..sbb aq slalu mkn coklat....ha3..mcm pelik je :)

jann sinuja said...

makan semut best eh..hahaha~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...