Friday, December 24, 2010

2 kes HOT dikalangan remaja..ye kan??

..ASSALAMUALAIKUM..

tiba-tiba je aku tanya korang ye kan??hehe..saje nak suruh korang masuk baca..tak baca kang aku merajuk lari dengan mamat bangla mana kang..hehe..ayoo..tak den bangla..not my taste ok..oh..result PMR dah keluar..Alhamdulillah..aku lulus dengan cemerlang...XD~~tiba-tiba ngaku jadi budak sekolah pula..to adik2 yang dapat result gempak gempita alam semesta..hehe..tahniah ok akak ucapkan...kekalkan kecemerlangan anda..bagi adik2 yang kurang berjaya atau mungkin sekali tak capai target macam akak punya sem lepaslah kan..hehe..teruskan usaha ok,jangan sedih2 or fell down ke apa ye..kejayaan pasti milik anda suatu hari nanti...ceh2,terasa macam pakar motibasi pula i ni...

2 kes HOT dikalangan remaja..HOT ke nyah??*cakap gedik2 sikit*memang hot pun sampai mak ayah pun pening kepala kan..aku yang bukan mak ayah pun terasa sikit tempias pening kepala itu...hehe..

kes 1

LAHIR ANAK LUAR NIKAH&BUANG BAYI

sekarang ini memang tengah berleluasa betul kes ini kan..dekat surat khabar tak habis2 story pasal jumpa mayat bayi dekat situ lah sinilah..tak tahu mana pergi hati perut mereka sanggup buang bayi yang tak berdosa itu yang baru je nak mengenali dunia.sudah buat tak mahu tanggung...tapi yang paling kejam..mestilah yang bila dilahirkan anak luar nikah dibunuhnya anak itu..Ya Allah..manusia apakah mereka??

aku tak faham macam mana hati orang yang buang bayi ini boleh tidak begitu tersentuh melihat bayi dia dalam keadaan yang teruk..aku tak nak faham jika mereka kata mereka buntu untuk buat apa ketika itu..kerana sudah terang lagi bersuluh ini kesalahan mereka..sedihkan tengok baby ini..waa...nak nangis..kenapa mereka sanggup buat macam ini dekat baby itu..kalaulah aku boleh selamatkan semua baby itu sebelum jadi mangsa2 kejam "mak" dia kononnya...akan aku selamatkan!!hee...akulah SUPERWOMAN!!hehe..aisey..over lak budak ni kan nak jadi SUPERWOMAN...kang jadi catwoman sexy u!!hehe..ok tutup kes biar polis selesaikan kes ni..

KES 2

LARI BERSAMA KEKASIH

*mana pula pakwe dia ni??lari laju sangat tercicir dah makwe dia..haha*


yang ini mestilah perempuan yang ikut kekasih hati ke pakwe dia kononnya kan..aku belum pernah dengar lagi lelaki yang lari dengan makwenya..maksud makwe bawa lari pakwe dia ajak kawin dekat apa nama tempat yang orang selalu kawin itu..lupa lak..kah3..kalau ada memang hebat wa kata lu perempuan itu..hehe..sekarang kes buang bayi,time dulu kes lari dengan pakwe..sekarang pun ada lagi..banyak sangatkan..Ya Allah..mudah-mudahan aku dijauhi dari melakukan perkara seperti ini..bila kita tengok2 balik yang lari ikut pakwe ini semua masih budak2 lagi..yang masih hadari perhimpunan sekolah..ceh2,bermadah pula aku..budak2 sekolahkan...kesian mak2 mereka nangis anak dok lari maraton dengan pakwe dia..kadang2nya anak mereka kata mereka kena bawa lari dengan pakwe dia..haiz~pelik kena bawa lari??yeke??haish..tak logik pun ada,tapi tak nak lah kan main serkap jarang..serkup kepala tak pe..hehe..lepas itu kes lesap tak balik rumah..konon tidur rumah kawan..tipu parents semua..padahal dah maraton dengan si jejaka hati ntah ke hape ntah..huhu...

bila di fikir balik..semua ini berlaku kerana cinta..betul tak??kita ini cintaNYA kita tak kejar...cinta sesama manusia sibuk nak kejar2..kesian gak dekat adik2 sekolah yang terlibat dengan kes2 macam ini..sebabnya mereka belum matang lagi dan tak tahu nak nilai mana yang baik&buruk..alah yang besar pun sama..kalau tak  adalah kes lahir anak luar nikah&buang bayi berlaku...betul tak..aku pun pernah hadapi kawan yang ada kes ni..terkejut ok dapat tahu pasal kawan aku ni...sedih wei dengar cerita macam mana baby dia boleh mati...isk3..dah aku dah penat membebel..apa pendapat korang pula??


corat-coret:hanya sekadar pandangan sahaja..

p/s:apa ni??cuti nak habis!!nak shopping baju tok sem baru..hehe..kawan2 den yang masuk dis intake ni..gud luck korang..hehe..:)

12 comments:

Syafiq Rosli said...

isk2..bila la nk selesaikan

HaNa HoNeY said...

tahu xpe..
dah wat anak
pastuh dok p buang lak
xpenat ke dok kendong 9bulan semua
pastuh buang
haish
*_*

nuR izyan said...

@Syafiq Roslitaw x pe..bile nk slesai da..

nuR izyan said...

@HaNa HoNeYtulah..mmg x bperikemanusiaan lngsong ..

Mr.Ix said...

kalau yg lari tu ok skit daripada buang bayi...ishkkk..tak bertamadun btol la.....orang kafir jahiliah tak buang bayi cmtu..

singgah-singgah blogwalking sini ujan2 kat terengganu...huhuu

nuR izyan said...

@Mr.Ixhuhu..mmg x btamadun..kena buat skolah khas tok didik mreka :)

E.d.Y said...

xtau nak salahkan siapa dalam hal ni

nuR izyan said...

@E.d.Y
ermm..tulah..tp slh diri sndiri juge..sbb x kwl :)

sugar2 kapas strawberry said...

sbb lari bersama kekasih tu la yg lahirnya anak luar nikah tuh.masa lari tu bkn mian lagi..gunung sanggup didaki..da puaskn nafsu cmtulah..kena tgl..pregnant.then sape yg sesal??anak yg tak berdosa tu jgklah yg jd mangsa

nuR izyan said...

@sugar2 kapas strawberryye..btol tu wak..dah buat x nk tanggong pula..

nurul nadya said...

yang buang bayi tuh takde otak kott sampai nak buang bayi dorank sendiri (:

nuR izyan said...

@nurul nadyatulah psl..mrka x pk lngsong :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...