Monday, December 27, 2010

adik kecil saya...oh adik kecil saya..

..ASSALAMUALAIKUM..

*cun  gila kartun ni...jeles den..hehe*

petang2 ni meh lah santai2 sikit entry ini kan..kepala otak aku kalau asyik sumbat dengan entry info banyak sangat kang berat pula..hehe..oh..nak dekat masuk tahun baru..tak sangka betul..setelah congak2,darab,bahagi,tambah,peratuskan semua..aku ada dua lagi entry di draft yang harus di publish kan untuk tahun 2010....hehe..siap bagitahu pula kan..selepas itu..aku tak tahu ke mana hala blog ini bila dah naik sem..even memang boleh je nak blogging..tapi macam sem lepas memang tak ada masa pun..ok..asal pula aku merepek ni..ye nak ceritalah pengalaman jaga adik kecil..geram tau tak!!banyak kerenah betul..sehari tak buat aku marah memang tak sah..hehe..tapi saya tetap sayang adik saya ye..hehe..



*ini bukan hantu ke hape..kau orang jangan nak terkejut..hehe..ini pic adik kecil ku capture..kejadahnya anggun juga aku tengah berdoa..keke*


bila aku ada adik kecil:

1.aku ingat lagi tyme dia baby..aku yang jaga dia okay!!berak semua..haha...tapi bila
sekarang dia dah besar..perghh!!dimarahnya aku..haha..tak ada lah marah...hehe..

2.masa dia nak meniarap...hehe..aku asyik nak tolong je..haha..kesian lah...tapi sangat
comel...baby mana tak comel kan??haha..

3.masa dia dah boleh meniarap and bergerak sambil meniarap...ah..ape ntah..haha..
tyme itu memang jadi supporter...go!!go!!chayok...haha...but at the same tyme
kena tengok dia bebetul..kang tak pasal dia telan apa-apa yang tak berkenaan pula..


4.tyme dia nak merangkak...aku nak tolong lagi..kesian..haha...but bila dia dah boleh merangkak
as usual lah..kena perhati bebaik..kang tak pasal-pasal dia telan benda merangut...ceit!!kang
aku kena marah dengan ayah aku pula..kang kena marah aku masuk bilik merajuk..hee


5.bila dia nak jalan...phase paling excited..ceh..excited aku mengalahkan ibu-ibu yang baru lahirkan
anak pertama..haha...biasa ah..comel je jalan terkedek-kedek..haha...tapi lil bro aku ini berapa bulan
ek dia boleh jalan...aku pun tak ingat..tapi awal lah juga....


6.ok..bila dia dah besar..dah 3,4 tahun macam sekarang ini..haiz~~mula lah bagi aku pening kepala..
ngada-ngada,manja sungguh dengan mak aku...dah kata budak kecil..haha...

7. bila sekarang!!perrghh!!menangis tak tentu pasal...ada sahaja tak kena...and for sure kalau
dia buat bukan-bukan...kakak-kakak beliau lah yang kena marah..pasal tak take care dekat dia..
oh no!!mana ada..haha...

hehe..ok..habis mengarut..kesimpulannya di sini..oh!beginilah rasanya parents aku menjaga aku kecil-kecil  dulu yang suka merengek tak tentu pasal..tak dapat sikit merajuk,lepas itu bagi aku minum susu ibu*itu aku tak hadapi lagilah*,tengok aku yang comel ini rosakkan &punah ranahkan barang2 dia..macam sekaranglah tengok adik aku slumber dek dia je pergi campak2 handset aku..pergi baling jam dia dekat laptop aku..memang mengamuklah aku..kena marah si kecil tu terus merajuk masuk bilik..melampau kecil2 merajuk masuk bilik..ini semua perangai aku lah tu..kah3..itulah aku dapat memahami pengorbanan ibu..ceh2..even memang tidak semua pengorbanan yang aku selami..jadinya saya sayang mak saya ye!dan adik kecil ini memang penyeri keluarga aku..keceriaan di rumah bertambah berganda-ganda..Alhamdulillah..
bayangkanlah setelah sekian lama tak ada adik..muncul pula seorang lagi..lagi2 time aku dah besar ni...memang seronok lah..hehe..

corat-coret:hehe...siapa juga ada adik kecil macam aku??




..adikku yang mewarisi dimple ku..hehe..

cerdits pic:google image

corat-coret:beza umur kami 14 tahun..

p/s:ish..adik aku ni masa dia dah besar nanti..tak nak aku belikan apa yg dia nak..hehe..entry ni bukan sebab aku gatal nak anak..huhu..


wakaka..yg depan itu kakaknya yang pipi tombab..yang belakang itu kakaknya yang pipi kecut..hehe..



8 comments:

tomatokering :) said...

ngeh3~ bab tang berak tu tak tahan tuh . haha

teddyuna said...

beselah.. ade adik mmng mcm tu.. pnt nk layan

Nazrin Nasir said...

aku comel gak.. mcm baby.. haha
org ckp la. wakaka

nuR izyan said...

@tomatokering :)hehe...mase kecik leh thn lg..die da bsr ni..pergh!!hee :)

nuR izyan said...

@teddyunatulah..smpai kena mrh sume..TT..hee :)

nuR izyan said...

@Nazrin Nasirhoho..ye aq taw... :)

Nur Amanina said...

akak, anda ditag okay . hehee

nuR izyan said...

@Nur Amaninathx dear..t akk wat k:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...