Wednesday, February 2, 2011

Bila kawan aku tangkap cintan dengan aku..oh!macam mana?

..ASSALAMUALAIKUM..

muka saya kini sudah licin..hahaha..tiba-tiba statement gedik punya...hehe..


ok..asal pula aku ini asyik pasal cinta je kan..setelah beberapa jam mood aku untuk blogging down..barulah sekarang kembali..haish!aku tak ada mood nak blogging dah ni..kenapakah???aku pun tak tahu..

oh..tadi lawak ok kawan aku..kecuakkan yang amat..kol aku tanya pasal kawan laki dia yang dah tangkap cinta dengan dia..haha..rileks sudah..siap bukan main cuak lagi dia..

ok..sebenarnya aku pun agak tidak sukalah kalau kawan yang rapat dengan aku tiba2 jatuh suka dengan aku..sebabnya memasing akan janggal antara satu sama lain..memanglah kita kalau boleh hanya mahu sekadar kawan sahaja..tetapi bila sudah lama berkawan&sudah kenali hati budi mereka..mungkin sekali kita akan jatuh suka*saje guna perkataan suka..i tak suka romantik sangat..cinta2 ni..hehe*

pernah juga hadapi macam ini..wah!!memang aku tak bertegur sapa dengan dia sejak dari hari dia bagitahu dia suka dekat aku..aku memang tak boleh terima..sebabnya aku betul2 dah anggap dia hanya kawan aku sahaja..tak lebih daripada kawan baik..jadinya memang mulai detik itu aku tak ada nak berbaik sangat dengan budak laki ni..hehe..jadinya sampai sekarang dah lost contact..kalau jumpa macam tak kenal..tak sangka sebab perkara ini..hubungan sebagai kawan boleh terputus..seriously dia tengok aku dah nampak macam musuh kot kalau terjumpa aku..yang itu tak suka tu..tapi dia kenalah faham perasaan aku kan...

sebab itulah pergaulan antara lelaki dan perempuan harus dijaga kan..salah bergaul buruk padah..huhu..hati pun boleh terpaut..haish!!aku tak ada lah terover batasan pergaulan..main tepuk tampo ke..u touch i,i touch you..tak ada ok..juz kerap memberi semangat!!agaknya sebab itu dia terharu dengan aku kot..hehe...
perempuan pun kan kadang2 ada juga yang hadapi problems sukakan kawan baik sendiri..tapi bertambah sakit hati bila lelaki itu sudah berpunya...waa...sangat sakit hati..menyosal pula tak berterus-terang..hehe..ni yang aku sedih ni..tiba2 teringat drama kat TV yang ada kes macam ini..haha...terasa sadis pun ada tengok perempuan yang hadapi probs ni..tapi manalah tahu..kot2..kawan baik dia itu memang sudah diciptakan untuk diri dia..betul tak??*suka2 ati aku buat andaian*

wateva pon buat keputusan&tindakan yang betul..ceit!jangan jadi macam aku terus terputus hubungan..aku harap dia tidak berdendam dengan aku..kalau nak kawan dengan aku balik..aku sudi terima..tiba2 pula..kawan aku tu jangan lah cuak..mungkin jalan terbaik..kau cakaplah"kalau ada jodoh ada lah"..eh??tapi kau dah berpunya..maka cakap jelah "aku dah berpunya"..tetapi sesetangah tak faham juga..nak juga perempuan itu even dia dah berpunya..nak wat camno..

credit:to the owner

corat-coret:ninot...aku dah jawab dekat blog aku ni..sila baca..haha..

p/s:tibe2 pula psl cinta..



16 comments:

nub said...

x pecaya cinta xpa,jgn xpecaya kawan.. =)

Rara Farah said...

penah lalui..tp kalau dh aggp kwn,perasaan tu mne ley pkse2 kn..hehehe

qasehraihan said...

laki ni kalau dia d tangkap cintan..xkira aweks org ke bini org ke...mmm(sambil gelg kpala)hehe

nuR izyan said...

@nubhehe..tol tu :)

nuR izyan said...

@Rara Farahyup..tol..sbb mmg da anggap kwn..:(..:)

nuR izyan said...

@qasehraihanhehe...bini org.. :)

sugar2 kapas strawberry said...

taksuke couple dgn kwn baik sdiri sbb nti kn bila pts sume bnda yg kita buat dgn dia nikmati masa berkwn dlu da x boleh nk buat dah

Lady Ann, said...

sayangkan . persahabatan yg dah terjalin musnah disebabkan perasaan cinta . kedang2 terasa cinta nie bodohla pulak :)

nuR izyan said...

@sugar2 kapas strawberryaah..ek btol kn..ish2 x nk lah..tp klo da jdoh kene trime.. :)

nuR izyan said...

@Lady Ann,itulah..hurmm.. :)

MIMIE AIZA said...

kalau dgn kawan sendiri susah sikit kot. ehehe

nuR izyan said...

@MIMIE AIZAmaybe..huhu :)

FasiHaH SupiaN said...

Itulah payahnya bercinta, pakwa makwa lebih dipercaya dari kawan. Huhu


Jalan ke sini.. :)

Kerana Hantu Kak Limah, Kami Terpisah

nuR izyan said...

@FasiHaH SupiaNhehe..maybe..x mngerti sgt bab cinta.. :)

syieda_syaada said...

Izyan anda di tag.. :)

nuR izyan said...

@syieda_syaadaok syaada..thx ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...