Wednesday, December 1, 2010

dulu aku dan buku diari..kini aku dan blog..

..ASSALAMUALAIKUM..

apa-apa pun nak baca..jawab salam aku cepat!!he3..diari??dunia dah maju..apa diari-diari ini kan..blog lah beb..diari penat ah kena tulis tangan..tapi tak dinafikan masih ada yang mengguna diari kan..sebabnya dekat dalam diari ini kita boleh luahkan segala-galanya..orang pun tak boleh baca..tetapi bila orang dah terjumpa..memang kantoi beb..habis segala rahsia dah tak jadi rahsia lagi...tiba-tiba teringat diari sebab tadi aku jadi tikus mondok kejap..kuis-kuis rak buku..aku ini memang suka kuis-menguis..haha...terjumpa pula diari-diari aku..wahaha..sangat rindu sama diari-diari aku tu..banyak coretan dalam itu...korunk pun mesti ada diari kan??dulu-dulu ke..atau sekarang masih ada lagi..kalau yang ada dulu-dulu tapi sekarang dah tak tulis diari dekat buku tu mesti nak gelak-gelak kan bila baca balik..ibarat juga kita tulis dekat blog ni..lepas umur kita dah meningkat senang cerita dah tua..mesti kita belek-belek balik blog kita..baca pula entry2 kita nih..mesti gelak-gelak sampai tercabut gigi gusi..begitu juga aku yang punya gelak bagai nak gugur kuku kaki..kelakarlah..memang tak boleh tahan gelak..sebab..sangat poyo ye aku..hehehe...


diari-diari kesayangan aku..yang ketiga tu..buruk je..haha..

sekarang!!!


Melaka maju 2010!!hoyeh!!Blog lah..

DULU BILA AKU TULIS DIARI DEKAT BUKU dan SEKARANG BILA DEKAT BLOG

~Aku dapat luahkan segala-galanya..termasuklah siapa yang aku suka kan..ha3..yelah dekat blog ini tak akan aku suka-suka hati nak bagitahu aku suka siapa..haish..malulah beb..lagipun dulu-dulu zaman kanak-kanak masih makan bubur dengan kicap je pun dengan ikan bilis sekali...aik??macam tak ada kaitan kan..kalau dekat blog ini memang tak suka hati korunklah nak cerita siapa korunk suka..tetapi aku takat ni memang sentiasa bagitahu korunk kan yang aku suka gila sama itu Lee Donghae..har3....

~memang tak semoden sekarang..aku kena guna kekuatan memegang pensel tu..haha...kalau tersalah..padam-padam..kalau guna pen..liquid paper habis tak sampai seminggu...yelah seminggu 20 entry dalam buku diari tu..hehehe...kalau blog ini..ha..kalau salah tekan je backspace..apa susah...tak ada habuk-habuk pemadam..tak ada pula coreng-coreng liquid paper...

~ceh2,kalau aku tengah story pasal sedih-sedih..eh2,menitis air mata pula dekat atas buku tu..makanya ada kesan titisan air mata..haha..lawak pula rasanya...huhu ada satu muka surat tu..memang banyak betul titik hujan dari mata aku..dekat blog ni kalau tengah taip..jatuh pula air mata dekat laptop aku ni..takut rosak pula sebab masin sangat air mata aku ni berbanding hingus aku..har3..

~kalau aku tengah bad mood ke,tengah dalam keadaan kesayu-sayuan..dekat dalam buku diari itu aku boleh tulis besar-besar..dengan kata-kata yang aku nak cakapkan....even dekat blog ini aku boleh tulis..tetapi aku tak rasa feel lepas geram tu lah..sebaik kena taip..kang aku hentak-hentak sambil taip..memang kena masuk ward lappy aku ni..jadinya..bagus gak ada buku diari ni..geram aku conteng-conteng dengan penuh semangat kenegaraan..huhu..


tulis buruk-buruk tu biasalah..english pun terabur..minah saleh celup lah katakan..hee~~

~Even aku guna buku diari sahaja ini tak bermakna aku tak boleh kreatif dalam buku tu..even kreatif tapi buruk..cantik juga....kalau dekat dalam blog ini..pelbagai widget boleh letak kan...pelbagai gambar dekat setiap entry..gambar Mr.Bean gosok gigi,gambar fasha sandha lari dalam guni(kenapa harus perempuan ni??ha3)..semua gambar ah boleh letak...dalam buku diari pun boleh apa..ye,meh gunting2 dengan cikgu izyan ye..gunting2 lah gambar artis ntah mana-mana..main tampal-tampal dekat buku diari tu..jeng..jeng..jeng..


gile kentang aku..mkcik Jolie u..hahaha..dolu2 den suka lah bibir dia yang seksi lepas makan cili tu..tapi sekarang tak lagi..he3..


auntie ross(macam aku kenal dia lak kan..hee)..auntie rossa..yang memang kiut tapi lagi tua dari aku..huhu..ceh2..ini zaman aku tak kenal jpop&kpop lah..tu pasal minah saleh dengan auntie ross ni punya gambar ada dalam buku diari cabuk aku...

~Kalau tulis diari dalam buku dulu....tulisan lintang-pukang,kecualilah kalau tulisan kau lawa kan..tulisan aku..setiap peranggan bertukar..mula-mula tulisan doktor...lepas tu tulisan engineer..lepastu tulisan doktor gigi pula..huhu...memang tak cantik di pandangan ye kawan-kawan..bila dekat blog ini..ceh2,tulisan semua cantik je aku tengok eh..ha3..haruslah..siap boleh pilih-pilih kan nak terbuncit..salah lak..trebuchet ke..Arial peterpan ke..Verdana ke..tulisan pun besar kecil semua sama je...senang cerita sedap pandangan mata lah..ada tu siap warna-warna lagi kan..kalau dalam buku diari nak warna-warna kena pakai pen kaler2 lah..


yah2..dunia blog dan diari ini sama sahaja..dua2 pun diari..cumanya yang kita tulis yang kita taip..tapi yang penting semua dari hati kita..cumanya dunia  blog ini lebih meluas..bukan kita boleh share pasal life kita sahaja tetapi juga share pendapat pasal pelbagai perkara...diari bertulis itu juga merupakan satu kenangan dan lebih personal kan..kalau kena curi dek orang memang malap dunia aku..haha..bayak kot rahsia alam..dalam tu....he3..macam aku baca diari beberapa tahun yang lepas..gelak-gelak,sambil guling atas rumput..tapinya blog ini tak ada privisi lah..sebab semua baca kan...kalau nak pos gambar aku korek gigi kan..orang kata tak senonoh lak..haha..kalau dalam diari pos gambar tu tak apa..hehe...

corat-coret:tulis diari balik lah :)
student portal UiTM sangat membengangkan ye..nak kompom kolej ni tak boleh2..shenget tol..
notes:banyak pula entry kat draft ni..



last date tulis diari..lama tu..hahaha..






2 comments:

PinQib said...

hehe.. betoi,,.
tp diary belog xda la maca malu macam diary buku ye dak??


Kek seterobery pun SODAP!
Cikgu sekarang GARANG!

nuR izyan said...

@PinQib->hu3..btol tu..malu2 kucen pon x..he3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...