Saturday, December 18, 2010

FB-NOTIFICATIONS YANG MERIMASKAN.TAPI ADA MASA TAK..

..ASSALAMUALAIKUM..



Hehe..asal  tak ada benda nak tulis..facebook jadi mangsa aku..maaflah cik facebook banyak juga benda menarik dekat kau even kadang-kadang menyakitkan hati..1 NEW NOTIFICATION!!yuhuu!!mesti happy kan kalau tengok ada notify bilalogin facebook..aku masa mula-mula dekat fb ini suka lah juga maklumlah..baru lagi kan..itu yang excited memang melampau sikit..padahal 1 je notify..tapi ngalahkan dapat 100 notify..hehe..dah lama-lama bila syik muncul notify ini aku sendiri dah malas nak layan pula..bukan apa kadang-kadang notify itu tak ada kaitan dengan aku..sesetengah memang suka kan notify ni...tapi aku agak kurang sikit..

best nya notify ini:

-bila ada orang komen or LIKE status kita..kita akan dapat tahu..
-bila kita komen dekat wall orang atau sebagainya kita dapat tahu yang mereka reply..
-jikakita di tag kita juga dapat tahu..(tapi please tag yang releven sikit..hehe)

tak bestnya:

-jika kita LIKE status atau post seseorang..even kita tak post..kita terpaksa terima notify itu..kalau mereka duk pot pet sampai 100 komen terpaksa lah kita terima kan..nak wat macam mana..itu lah yang pi LIKE tadi buat apa..hehe..
-kalau kita di tag dekat gambar..ini lagilah..memang selalu sangat muncul notify comment picture..kalau picture yang memang ada kaitan dengan aku..pasal klas ke dorm ke..apa ke tak apa kan..yang tak logik..aku nak kata dia budak-budak tak juga..gambar robot ke hape dia tag aku..aku tengok umur..20 an je..haiz~~kena perhatian lebih ni..kah..lepas itu yang lelaki ini aku tahu lah korang minat sangat dengan kereta...tapi jangan lah tag aku tak tentu pasal..hehe..

jadinya..kesimpulannya...nak tag ke hape..lagi2 gambar silalah tag mengikut kesesuaian..jangan main tag..memang dah sah2 di remove kan..

yang notify kali ini dah ok lah sikit..tak muncul satu2..tapi aku pula yang jadi tak perasan..sebab setiap satu notify dia dah satukan..hurmm,..



corat-coret:Facebook..oh facebook..

p/s:resdung..nak tercabot dah hidung ngan mata aq ni..gatal kot ..

9 comments:

Imzainieyzulkipli said...

biaslah fb...suka menyusahkn..tp tue lah yg paling suka pakai.hahahah

nuR izyan said...

@Imzainieyzulkiplibtol tu..hehe..itulah tpakse lah kn.. :)

Fatin Rahmat said...

skrg nie masalah baru kat fb, kalau kite post kat wall somebody, die takkan kuar kat noti. kalau kite tak view balik page somebody tu, alamat sampai tahun depan pun tak perasan somebody tu dah reply wall post kite. haishh fb fb..

nuR izyan said...

@Fatin Rahmathehe..btol tu...x de pon noti x mncul..sbb die da 1 kan..x pe lah..aslkn leh cntc kwn lame..hehe.. :)

~hAKim ZaiLAn~ said...

nasib baik la skarang dia dah perkemas sket..contohnya dia gntikan notify lama dgn yg baru kalau bkaitan ngan gamba tu je..xde la smpai 4,5 notify ntok 1 gamba sama..

nuR izyan said...

@~hAKim ZaiLAn~btol tu..die da 1 kan..so x de smpai bpuluh-pulh notify tp ntah ape ntah..huhu.. :0

nursayidatina said...

bagus lar skrg kan :)

nuR izyan said...

@nursayidatinabagos mmg bagos..tp mnyusahkn sikit lah..hehe..:)

nuR izyan said...

@nursayidatinabagos mmg bagos..tp mnyusahkn sikit lah..hehe..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...