Monday, December 27, 2010

Hari ini saya pergi jalan2(haha...macam kata2 budak kecil)

..ASSALAMUALAIKUM..

hallu2 semua..ngee~~rasa macam tak ceria langsung hari ini wei..dah lah dengan mood blogging aku yang dah hilang..macam tahu2 je aku nak naik sem baru..makin lama pun mood blogging hilang..wateva kan der..aku pun blogging time cuti sem..time dah sambung study haruslah fokus study pula..tengok..memang mood tak ada langsung!!!tahu!!

tadi jalan-jalan melancong dekat Melaka..wakaka..aku dah memang tinggal Melaka..melancong lah sangatkan..memang pun aku tinggal dekat Melaka..tapinya korang ingat aku pernah naik benda alah macam Taming Sari dengan River Cruise tu..tak de wei..tak ponah den naik benda alah itu semua..ye  sayalah orang Melaka yang ketinggalan zaman..haha..sibuk teroka negeri lain..negeri sendiri tak teroka pula kan..korang ada tak yang pesen macam aku??haha..mesti ada kan..hee..jadinya aku hari ini berlakon jadi "pelancong"..memang tersangat lah tak semenggah..lepas itu sendiri suka tengok bangunan dekat situ..ha..tengok betapa kuno benar aku ni...haha..luas pemandangan&pandangan dekat negeri orang..tapi negeri sendiri??hampeh tol aku ni..

hari sesi tepek gambar sikit ye..aku dah tak ada mood nak cerita..tapi tepek gambar ada mood pula..hee..

hoyeeh!!yippe!!nak naik RIVER CRUISE..beli tiket sekejap ye..pakai duit ayah aku..pokai jap ayah aku..duit habis RM55 naik RIVER CRUISE ni..hee..kalau aku memang rasa membazir wei..sebab beli makanan lagi best(aku suka makan.hee)

TIKET-DEWASA RM10,KANAK2-RM 5(2-12 tahun)..aku bagi tahu kot2 siapa nak pergi kang tak cukup duit pula..hehe..

disebabkan hari ini ada kazen datang jadinya aku dengan family aku ikut lah mereka naik river cruise ni..xcited ma..maklumlah orang tak pernah naik..haha..sila gelak kan aku..


tiket dia  rupa macam inilah..hee

oh mestilah nak menikmati pandangan yang menarik..menarik ke??agak menariklah sebabnya ada bangunan yang ada lukisan..lukisan ke apa  aku tak tahulah kan..tapi memang cantik..aku rasa sebab mereka lukis2 dekat belakang bangunan itu sebabnya...mestilah nak nampak cantik kan..kahkah..sebabnya kalau kosong seriously tak selera aku nak naik rever cruise tu..tom cruise pon aku tak nak..yelah..



aku kurang pasti itu gambar siapa..tapi aku nak cadangkan mereka lukis gambar muka aku pula..gerenti pelancong tak datang lagi..hee..



macam itulah lukisan nya..aku rasa agak unik juga..walaupun aku tahu negara lain ada yang dah buat..haha..yelah..bangunan ini bangunan lama..kalau tak di cantik parah rupa dia..jadi aku rasa ini memang good idea kan kan??(sila jawab ye..kang aku ngajok kang..)


ye..inilah river kurus yang tak kurus tapi gedabak tapi tak gedabak sangat...senang cerita sederhana besar..hot ok mak lang aku..hehe..


pemudi harapan negara tengah posing..my sis&kakak sedara..silalah melawat Melaka ye..Melawat Melaka bererti melawat Malaysia..betul tak??


lalala...selendang aku terkapai-kapai ala-ala superman ye apa ke nama ntah yang dia ikat leher tu..


ini aku tak pastilah apa..korang tahu tak ini apa??haha..


ye..tugu negara..versi perempuan..hee


hoho..nak makan..tapi aku nak snap gambar jap...ponat dah malas nak posing lagi wei..sebanyak ada lagi gambar tapi posing gedik tak hengat..jadinya aku amik yang gambar sopan je..sedap sikit mata korang memandag kan..hehe..

ok..sudah..itulah ceritanya "perlancongan" aku dekat Melaka terasa pula aku ini datang dari negara/negeri lain..snap picture mengalahkan pelancong..
akhir kata..sayangi nyawa anda..*tak ada kaitan*

corat-coret:banyak pula gambar aku tepek..hehe

p/s:ngantok hari ni..nak tidur awal..
















12 comments:

Nurulbadiah Lai said...

wah bestnye jln2222

tomatokering :) said...

wahh~shonok jalan2 yea . :D

nuR izyan said...

@Nurulbadiah Laimmg best k.nurul..nnt kite jln same2..hee..bile maselah agknyer :)

nuR izyan said...

@tomatokering :)yup..cik tomato..best2.. :)

nub said...

den penah oliday kat melaka.jimat wooo.3 hari pakai 100 jaa.hahak.syok gila

misz FaTiN said...

sgt best jln2 kat melaka..
I'm Melakarian juga..

jom join segmen kat BPM nak,, nnt leh lah kita ramaikan blogger Melaka..
^_^
http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2010/12/kategori-sahabat-blogger-mengikut.html

nuR izyan said...

@nub
yup..btol..mmg jimat sgt...silelah melawat melaka..huhu :)

nuR izyan said...

@misz FaTiNhee..oh..ok2 sy akn join nnt..bsok kn leh anta link ye :)

ieMa ackLes said...

amboi seronoknya berjalan..
xde ole2 tok iema ker?
hihi

nuR izyan said...

@ieMa ackLeshehe..oleh2..adoi..x de duit pule :)

~hAKim ZaiLAn~ said...

waa....seronoknye..
bila la cuti panjang ni..nak melacong gak.huhu

nuR izyan said...

@~hAKim ZaiLAn~hehe...mmg sonok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...