Wednesday, December 15, 2010

MESEJ/SMS BERANTAI..berantai ke??

..ASSALAMUALAIKUM..


oh mesej ini!!tidak!!i can't believe it!!tiba-tiba speaking pula kan....hua..boring sungguh ye duduk menatap cik Facebook..aku godek sini godek sana..tapi keboringan menatap cik FB tetap ada..ditambah pula dengan upgrade yang menyebabkan orang boleh tahu rahsia alam aku..huhu..mesej apa yang jangan kau orang send dekat aku??macam ini:


u'repretty & u know it, clap ur hands! This is a toast to u, for the guy who
has u,the losers who had u, & the lucky guy who are having u!Send
this to 15 pretty ladies,including me if u consider me on that list.
u've been hit ! u've been considered 1 of the 15 prettiest girls on my
friends list! Once u've been hit, u..................have
to hit 15 pretty girls. If u get hit again, u know u're really pretty!
However if u break the chain, u'll be cursed with ugly for 10 years. so
hit up 15 pretty girls!


ok..aku sangat tidak suka bila ada mesej macam ini dekat inbox aku or dekat wall facebook aku..aku tak tahu lah memang kawan aku tu send sendiri atau facebook itu yang dah biol..faham-faham je lah FB itu bukan betul sangat..bukan apa..kelakar tahu tak..hehe.boleh pula " If u get hit again, u know u're really pretty!However if u break the chain, u'll be cursed with ugly for 10 years...macam itu pula kan..kalian pun mesti pernah dapat kan..memang aku anggap ini as spam..

lagi satu yang pasal agama..dekat handset selalu sangat dapat..sebab itu aku malas nak tengok handset..kawan aku ni pun..aku ingat dia nak bagi mesej frens forever ke..tanya khabar aku ke..lupanya bagi aku sms berantai..kuciwa den..tak ada pun aku ingat ada mesej orang topupkan ke..hehe..
antara sms berantai:

Salam,baca ayat ini dengan niat demi ALLAH(sy bersumpah) saya akan mengirim lafaz ini ke-9 orang kawan baik saya ataupun teman,kalau tidak saya rela tidak berjaya untuk selamanya..Maaf saya pun sama juga cari amal,kerana terlanjur baca demi Allah S.W.T

wah..memang sangat tak patut tau send dekat aku macam ini..bukankah rezeki itu ALLAH tentukan...dan semua ketentuan sudah ALLAH tentukan..boleh pula kan tulis maaf dekat situ..siapa jugalah pembuat mesej ini..memang dah tak ada kerja dah ni..ke banyak sangat kredit..topupkan den sikit..hish...tapi aku tahu ramai sahaja di kalangan kita yang macam ragu-ragu nak foward dekat orang lain ke tak..aku dulu-dulu masa pertama kali dapat..aku foward lah juga..maklumlah budak baru baru kenal sms dengan handsetkan..dah lama-lama..aku tak ada foward kan lagi..apa yang penting rezeki,ajal,jodoh semua Allah tetapkan....ustazah aku dulu ada gak cakap pasal sms berantai ini..huhu..tapi tulah pasal aku ni tak pay attention sangat..dah lupa..ayooo...


corat-coret:nak mesej orang..tapi kredit dah habis..hehe..

p/s:ZzzzzZZzzzZZ



8 comments:

syieda_syaada said...

yah..setuju dgn Izyan..tak suka btol la dpt msg yg mcm tu..nak2 yg cam keagamaan tu..kalo dpt msg camtu saya abaikan jer..tak pon delete tros haha :D

nuR izyan said...

@syieda_syaadatula psl...klo msj topup best gak..hehe.. :)

cik dira said...

btol tuwh.. eh tak pernah dapat lak..
besh la msej ni..tak leh blah ayt tu..klo cmtu ble nak abis chainnye?hahax.

nuR izyan said...

@cik dirahehe...taw x pe..sape je yg rajin sangat buat mesej ni.. :)

PinQib said...

giker kejam,. buleh kena santau kalauy geram sangat kat sender,. heheh


First Two Wheel Moment
Direview oleh blogger OTAI. Wootwoot!

nuR izyan said...

@PinQibhehe..kena santau???ayooo..haha :)

fatin aziz said...

same with me..benci btol msj2 berantai..klau tak forward takot lak benda buruk jadi tapi skrg ni dah tak peduli pun dgn msj tu..bukan diorang yg tetapkan perkara berlaku kat kita :)

Yumida Huda said...

aah..tu la kan..asyik jd mangsa mesej jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...