Monday, December 20, 2010

Nak cakap pasal blogging jap..

..ASSALAMUALAIKUM..

hari ini tiba-tiba pula nak cakap pasal blogging ini kan..aku memang before ini tak pernah pun cakap pasal blog..yelah lagipun aku tak layak kan nak cakap pasal dunia blog ini..sebab blog aku ini pun hanya sekadar blog picisan..pejam celik,pejam celik dah setahun,sebulan,3 minggu & 6 hari aku blogging..wahaha...setahun lebih lupanya..yang selalu isu yang aku tengok para blogger bincangkan tentang:

FOLLOWERS:

ok..isu followers ini dikalangan blogger memang hot kan..seriously aku kata kau orang aku tak tahu apa yang ada pada blog aku ni sampai orang sudi jadi followers aku.tapi aku bersyukur&berterima kasih sangat..sebab aku akui..yang blog aku hanya sekadar menceritakan tentang jalan hidup aku& tiada pula info yang menarik..dan  sejak akhir2 ini aku tengok ramai juga blogger baru yang tak habis-habis dengan hal followers..ok..juz berusaha sahaja..aku kata kau orang ye..blog aku ni dah setahun lebih baru dapat followers 1000++ ada blogger yang baru mula blogging tahun ini followers dia dah 1000++  ada itu dah 2000++..see mereka semua berusaha kan..janganlah buat macam aku terbengkalaikan blog ini selama 9 bulan!!haha..memang tak lah orang nak masukkan..

ENTRY TAK ADA KOMEN:

followers aku ni even 1000++..tapi komen yang di dapat tak sampai separuh pun..suku pun tak ..huhu..mengaku pula tiba-tiba..aku akui..aku pun sendiri malas nak promote entry aku ini..bagi aku cukuplah sekadar mereka baca...dan kadang-kadang rasa terharu juga dekat rakan-rakan facebook yang sudi share entry aku tu..wah!!up sikit trafik aku tu..bloggerbaru jangan risau lah nya..tak salah promote entry korang itu..yelah korang selalu merungut..blogger otai kefemes ke bila buat entry..bepusu-pusu nak baca lepas itu komen even entry tak ada lah extreme sangat...well,mereka ada pembaca mereka sendiri..korunk pun boleh..korunk rajin2 lah kan diri komen dekatblog orang..pasti mereka akan melakukan perkara yang sama kan..lagipun kebanyakkan blogger ini silent reader..benci juga aku silent reader ni..haha..

PASAL ENTRY:

ok..aku pernah gak ada anonymous send cakap kau ini asyik cerita pasal diri kau je dekat blog kau..eh2,mangkuk tingkat betul kau ye...suka hati lah aku nak tulis pasal apa..ini blog aku..bukannya ayah kamu yang bayarkan bil elektrik..haish...kan dah geram..aku tahu semua blogger mesti gila kentang punya perah otak nak tulis entry apa..of coz lah kan..alah blog personal macam cik epal,hanis zalikha..best je aku baca..tak payah sangat lah kau cik anon nak sibuk..asal kan apa yang aku tulis memang lahir dari hati aku..sudahnya ini personal blog..faham-fahamlah maksud personalkan...eh2..aku terlebih emo pula..haha..yelah sesetengah ada menetapkan blog dia ini kategori apa..lawak,gossip,agama..tapi bagi aku varities lagi bagus..betul tak..tapi blog aku picisan je..

BLOGWALKING:

wah!!yang ini memang aku rasa macam 24 jam je aku wat..haha...kalau asyik nampak nama aku sori lah..mesti korunk dah boring nama aku kan..haha..eh,aku up trafik korang ok!!yelah walaupun satu je...pagi,petang,siang malam aku datang..aku rasa setakat ini semua kunjungan telah aku balas..hoho..yeke??tapi yang aku sakit hati..sesetengah blogger terutama yang masih adik-adik lagilah..yelah aku tahu korang punya followers dah beriban-riban..ratus-ratusan kan..tak akan akak datang 10,11 kali korang sekali pun tak nak datang blog comot-momot akak..sedih oo..hehe..tapi aku tak tahulah dia masuk blog aku tapi tak tinggalkan jejak ke..ha..aku tak peduli..keke...aku datang 11 kali..11 kali tinggalkan jejak..kau kerek dengan aku pula...dah aku tak nak datang blog dia lagi..hehe..kan aku dah dengki..terus unfollow dia..wakaka..jahat2 aku lupa nya..

jadi itu sahajalah story-mory & pandangan aku pasal blogging ini..sebenarnya..aku terasa nak delete blog ntah asal ntah..waaa...izyan buang perasaan ni jauh2..

p/s:ish...cuti nak dekat habis!!benci!!

27 comments:

Imzainieyzulkipli said...

saya suka blog anda!

shahraily said...

hehe..xpe la izyan, kite buat hal kite je, kalau orang suke itu bonus, kalau x takpe..kite yang bayar billetrik apee..^_^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tentu ada something sbb nak delete. kalau hapy dgn blog x kan nak delete. Apapun tahniah.. sbb blog ni blh di kategorikan berjaya jugak.. then teruskan

Cik Mulat said...

hehehe...yan setuju sgt dgn kata2 kamu tu...... :)

nuR izyan said...

@Imzainieyzulkiplihaha..XD~~tq :)

nuR izyan said...

@shahrailyhehe...thx shahraily..billetrik skang murah ke mhl ye??*tibe2 pula*..hehe :)

nuR izyan said...

@THE LEKAT LEKIT STORYhuhu...ade lah sbb2 x diigini...thx ye :)

nuR izyan said...

@Cik Mulatyuhuu!!cik mulut..hehe..TQ :)

Syafiq Rosli said...

:P

nuR izyan said...

@nuR izyanXD~~cik mulat patotnya..hehe :)

nuR izyan said...

@Syafiq Rosli :)

ieeka ly said...

adikkk suka blogg akq lahh , seriously , love it so much !

nuR izyan said...

@ieeka lyhehe...tq ye dek :)dlm keadaan emo..mmg suke kluarkn entry emo..hehe :)

Mama Zharfan said...

i like this entry..esp bab2 BW tu heheh jgn serik yer silalah singgah kat blog me juga yer..sekali sekala pun tak per :)

sizuka[Izzati] said...

cerita pasal blog ni smpai bila pun tak habis kan.hehe.izyan jangan delete blog!be strong girl :)

aNnE said...

hehe..suka entri ni sis..

byk yg betul.hehe:)

kembatolo™ said...

ni tak tahu kali ke bape dah..
ade jejak lah! haha

mr shah said...

sekarang ramai silent reader je...baca sambil baring then malas nak tekan papan kekunci mengomen...hohoho :P

nuR izyan said...

@Mama Zharfanhehe,of coz mama..sye slalu dtg..kdg2 rasenyer 4,5 kali..hehe. :)

nuR izyan said...

@sizuka[Izzati]hehe...tol tu...ye!!thx izzati :)

nuR izyan said...

@aNnE
anne!!yuhuu!!thx..ini sekadar pndangan akk aje :)

nuR izyan said...

@kembatolo™hehe..hoho..slalolah tnggalkn jejak anda ye.. :)

nuR izyan said...

@mr shahtaw x pe..mls btol eh..hehe.. :)

AMir Izzat said...

hahah..jawapan untuk anon tue memang class lah! hahah

hurm,follower amir sikit...entri pun merapu..arhh..layan diri sendiri pun cukup da.

nuR izyan said...

@AMir Izzathehe..TQ..juz keep blogging dgn care awk ok :)

Puteri Iqa Izyan said...

kui3..first nk ckp thanks suddi singgah blog buruk iqa. hee.

btw, anon tuh mmg tak leh belah. bau2 kejelesan dis itu oleh si anon. ekekeke..

nuR izyan said...

@Puteri Iqa Izyanish..mane de buroks lah..hehe..cik anon2..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...