Thursday, December 2, 2010

SEGMEN : Bila si dia tertanya ..

..ASSALAMUALAIKUM..

hoho..segmen baru datang lagi..wah2..sungguh kreatif En.Ben..woa..best2..hehe..aku pun segala segmen join kan..bukan apa setiap kali aku tak ada idea untuk tulis entry after join segmen BA..terus ada idea..ha3..boleh pula macam itu kan..kali ini punya agak mencabar juga  soalan-soalan ni..ceh2,mencabar konon.dah,jom jawab-menjawab..sebelum tu..header2...

BEN ASHAARI

(klik gambar untuk ke entry segmen ini)

soalan-soalan nya:

Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?

pada pendapat aku..haruslah ada entry kan???kalau tak ada entry apo benda pula nak buat dekat blog itu..tak akan nak tercangok-cangok pula...ada aura..aura apa pula da..aura dalam penulisan blog lah kan..even tak nampak siapa owner blog tu..tak kisah lah dia tak cantik,tak hensem,hensem ala-ala fahrin ahmad ke,cantik ala-ala tok ti..yang penting penulisan dekat blog dia best..i suke u..hehe..tiap-tiap jengah tepi tingkap blog tu..

Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?

tak biasalah jadi promoter ni..saje2 tempel muka bayak2.boleh tak macam tu??..hehe...baru cuti ini sibuk serius blogging..jadinya baru juga lah tahu En.Ben ni..salah satu cara join En.Ben punya segmen yang memang best ni..thx En.Ben(cube bodek pula..haha)..selalu jalan-jalan,singgah sini,blogwalking dekat blog-blog lain..maaflah kalau dekat shoutbox korunk asyik nampak nama izyan shamba..hee..lepastu promote juga dekat facebook..dekat facebook tu kan ramai kawan..masuk lah mana-mana contest yang patut...buat juga contest..tapi baru satu contest je buat..


Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?

semua orang mesti kata blog yang ada pasang muzik..yang ada widget banyak-banyak..aku pula ntah..semua aku suka masuk kot..tak ada pula blog yang aku tak suka..masuk..aku terima blog dia seadanya..hee..biarlah tuan blog tu nak happy2 dengar lagu..kang dah sedih siapa pula nak pujuk..eh2,tapi orang lain pula terganggu kan..kalau nak letak muzik pun..jangan yang pula yang ulang2..yang play sekali je...mula-mula  dengar best..banyak kali dengar..sakit telinga den..lagi satu tak suka masuk blog perempuan yang gambar dia terbaring-baring,terkang-kang,apakes lak??..saja nak buat rock..hee..dan juga blog yang suka sangat tulis short form ini..lepas tu short form dia pelik..sebab aku nak baca tak faham..sekarang ini aku pun cuba tak tulis short form..


Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian
anda?

kalau ada bahagian dapur..maybe bahagian dapur..huhu..sebab ada makanan..sebab tak ada bahagian dapur..shoutbox dia kot..sebab ada shoutbox blog tu bukan main cantik& comel..jeles pula..shoutbox aku pula..urghh..paham2 sendirilah..pesen pemalas kot..haha..


Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?

Go2 chayok!!!anggaplah kritikan itu merupakan satu semangat..semangat untuk terus berjuang..ceh2,kritikan..setiap manusia terima kritikan kan...cuma yang teruk atau tidak..terus kan usaha..hehe..usaha tetap jaya(cogan kata sekolah aku dulu2)

Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda?.

tak dinafikan kadang-kadang blog yang sarat-barat tetapi cantik jadi pilihan saya..tapi itu masa baru buat blog...asal blog cantik je...suka..tapi sekarang blog pilihan..blog yang boleh buat aku ketawa..he3..yang entry ye mantap and bermanfaat..hoyee!!

THE END

corat-coret:nah minum air lemon ni.. :)


24 comments:

kinN~ said...

semoga berjaya ye izyan! :))

nuR izyan said...

@kinn->awk juge..semoga bjaye dlm dunia blogging..hee :)

just for my boy said...
This comment has been removed by the author.
nuR izyan said...

@just for my boy->thx yurp :)

iqbalhakimi said...

saling memberi pandangan bagus..sama2 lah kita memajukan dunia blog nie..salam kenal..kpop fan...hehe..adik iqbal minat gler kpop..korea kan?

jom usha:
blogwalking
http://iqbalhakimi.blogspot.com/2010/12/blogwalking-bukan-sekadar-bw.html

una said...

best2.. blogging mang best ^__^

nuR izyan said...

@iqbalhakimi->he3..ye2..same2 kite majukan..owh kpok fans ke..bagos2..haha :)

nuR izyan said...

@una->yup..btol3!! :)

Cik Hasnah said...

Singgah dari blog Mr Ben ye~
keep it up :)

aima in luv said...

semoga terus menyinar dlm dunia blogger =)

nuR izyan said...

@cik hasnah->tq snggah :)

nuR izyan said...

@aima in luv->Insyallah..Amin.. :)

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben ;)
Segmen Abg Ben
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

AdiaLuze said...

Yeeaaa...Chaiyok!Chaiyok!

puteri cahaya. said...

singgah sini.. keep on blogging and keep in touch. singgah sini jugak kay? http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

DiaUmaiNiNaz said...

hi, Izyan..dinaz pn nk cari aura entri post tu...cmner ek??

heppi blogging..ni Izyan dh kira otai ni..syabas!

nuR izyan said...

@adiaLuze->yah!!chayok2 juge aida...keep blogging :)

nuR izyan said...

@kimiCnol->he3..tq terjah..sy akn trjah ke blog awk juge :)

nuR izyan said...

@puteri cahaya->tq snggah p3..yah Insyallah..keep in touch...gud luck blogging k! :)

nuR izyan said...

@diaumaininaz->wah2 sgt pnjang name..he3..mcm mane ek..2lis dgn haty..he3..hepy blogging too& keep blogging k!!keke..otai?? :)

PinQib said...

semoga berjaya ^^

Baby untuk dibeli!
Kita dan BABI!

nuR izyan said...

@PinQib->tq..kamu juge :)

Wanie Dazzlings said...

nices la izyan...
ur answer..
^_^

nuR izyan said...

@wanie dazzlings->tibe2 t'igt sizzlings pule..he3..tq.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...