Friday, December 3, 2010

Segmen Hujung Minggu : Blog oh Blog !

..ASSALAMUALAIKUM..

BEN ASHAARI
(klik gambar untuk ke entry segmen ini)


Segmen Hujung Minggu : Blog oh Blog !

yah..aku buat hal lagi dengan join segmen Ben Ashaari..he3..macam seronok pula kan..memang seronok pun..ntah aku rasa muak gak orang asyik tengok aku je yang join..he3..


ini dia beberapa soalan yang harus dijawab:

Usia anda berblog

sudah setahun lebih..tapi benar-benar serious sejak cuti sem ini..blog ini dah ada sejak bulan 8 tahun lepas..jadinya dah setahun lebih kan..

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

ermm..yang ini tak ingat pula..rasanya kehendak diri sendiri..atau mungkin kakak kita..dia ada blog juga..nak kenali dia  sila tengok yang dekat !family juge~..wahaha..tiba-tiba promote kakak...rasanya dialah kot..tapi macam tak je..dia yang buat blog dulu lepastu nak juga blog tu macam mana..lepastu kita pun buat blog..nampaknya adiknya lagi maju dari kakaknya..he3..

Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

blog??oh..diari,journal..segala pendapat atau luahan boleh dicurahkan..

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

wah!!ramai sangat..antaranya En.Ben lah..haruslah..he3..blogger2 yang selalu menghasilkan entry yang mantap..senang cerita semua bloggerlah..sebab blogger2 ni tabah juga ye..even banyak cabaran..huhu.

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

dah buta IT nak buat macam mana...bagi dia spek pun tak nampak juga..haha..tak lah..bagitahu dialah manfaat blogging..macam buat karangan pula kan..cakap lah dekat dia blogging ini bukan takat blogging je kan..sebab dunia blog ini bukan hanya ada blog yang cerita tentang diri sendir sahaja,ada blogshop,blog yang menghiburkan orang,blog yang bagi informasi..jadi secara keseluruhannya memang bermanfaat..THE END~

Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

agak mempengaruhi juga..bayangkan bangun-bangun tidur gigi tak gosok..hihi..terus on lappy tengok blog aku..nak tengok taylor swift lawat tak blog aku kan..he3...lepas itu asyik nak blogwalking..tinggalkan kulit kasut punya tapak dekat blog orang.. yang penting asyik perah2 otak nak fikir pasal entry..yelah selagi tengah cuti ni kan..blogging lah semahu-mahunya..he3..

corat-coret:nak terbang ke angkasa lepas..huhu..





13 comments:

Ain Atika Zailani said...

haha/...sama la kita izyan...ahahh..tapi sekarang buat kerja part time so bila ada cti sehar mengadap lappy.hihi

nuR izyan said...

@ain atika zailani->wah..da lame x nmpk u update blog ye..oh keje part tyme le ni..he3..rjin2 keje ye :)

luna said...

hai izyan, luna ada tag izyan kat

http://lunaqiszara.com/2010/12/03/segmen-blog-larian/

sudi2 la jenguk ek.. :D

Silent Thinker said...

kamu di tag

http://safiyahezora.blogspot.com/2010/12/segmen-bloglarian-by-padel-blog.html

nuR izyan said...

@luna&silent thinker->Insyallah..sy akn wat tag tu k!! :)

iqbalhakimi said...

blogwalking menjadi kemestian..makan blog..tdo blog..semua blog..wee...terbang =D

nuR izyan said...

@iqbalhakimi->hee..ye,tol tu blogwalking mmg haruslah..smpai kpagi bute..ha3..lol terbang??huhu :)

puteri cahaya. said...

so sweet!!!... salam kenal. jom singgah ke blog pu3 pula :
http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

Kuronofu91 said...

salam ziarah dr blog BA....

nuR izyan said...

@puteri cahaya.
wee~~salam kenal kmbali..
sy akn ke blog awk :)

nuR izyan said...

@Kuronofu91
trima kasih krn dtg ke blog ni :)

Nur Mudrikah said...

terjah dari blog encik ben..hihi

nuR izyan said...

@Nur Mudrikah
he3..terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...