Sunday, January 30, 2011

AKIBAT MALAS BUKA PINTU..

..ASSALAMUALAIKUM..



dah balik pun dekat rumah..hehe..apa lagi balik rumah tiba-tiba kepala fikir blog je..memang tak patut langsung kan..padahal assignment..mak kau..berlambak,terlambak saje lambakkan dan yang sewaktu dengan nya..banyak tak hengat..ye,tiada makna ye kawan-kawan cuti seminggu..tak apa lah...assignment itu semua untuk revision quiz/test naik cuti nanti..tak ada lah kan aku merapu tak tentu pasal bila jawab calculus semua kan..kang tak pasal-pasal aku keluarkan formula sendiri..urggh!!calculus..i loike!!huhu....

pergi ke point sebenarnya ye..akibat malas buka pintu??asal lak kan..dah macam tajuk karangan budak sekolah..akibat malas makan..hehe..aduh aku rasa memang lawak kot..lawak lah kot..heee
ceritanya begini...masa tu tak salah aku lah time tengah final exam last sem dan aku ngan dormate aku time tu ada gaps lah beberapa hari untuk paper yang seterusnya..so of coz lah semua sibuk buat kerja masing2..hehe..bukan nak study kan..tengok book juga...tapi facebook lah..

bila semua buat hal masing-masing..semua ngadap laptop..dalam dorm ada 8 orang-orang..8 orang semua dok ngadap laptop tengok movie...satu side tengok movie sama2..yang lagi 1 side ngadap laptop wat hal sendiri..karaoke lah..hee...maklum tak dapat pergi karok kan..melalak dekat dalam dorm pun boleh...

bila semua dah kusyuk..aku pula dengan kawan aku yang lagi sorang dah tutup telinga dengan earphone buka pula sound kuat-kuat..tahap maksima pula..sampai gegendang telinga boleh pecah..tapi walaupun kuat mana sound tu..tapi ketukan pintu lagi kuat..ada lah orang ketuk pintu bilik kitaorang,lepas itu orang tu ketuk lagi..kitaorang fikir itu mesti kakak YDP kolej yang memang selalu sangat lepak dekat dorm kitaorang yang ketuk pintu..yelah,kot2 dia saje je main2 ketok2 kan...tapi fikir balik..tak pernah pula dia main ketok2 selalunya terus masuk je...pastu kali ketiga dia ketuk lagi...kitaorang yang pemalas dengan penuh yakin kata.."masuklah"..ntah 3,4 kali kita orang sebut..aku tak masuk campur..pasal telinga aku dah sumbat earphone kan...kitaorang pun 1..biasanya kalau bukan orang dalam dorm masuk bilik tu..sekali je ketuk..bila suruh masuk..diaorang masuk..ni 3,4 kali suruh masuk..tak masuk2 juga..apa kes kan..


ha!!tulah..masing2 malas lagi nak buka pintu.."MASUKLAH.."..haha..eh2,ni tak ada kaitan dengan cerita jangaN pandang belakang ye...masuklah orang yang ketuk pintu tadi..HA!!mak kau..terkejut den..sekali lelaki..time dia masuk aku tak pandang pun langsung...time tu juga kitaorang tak buka 1 lampu pun..orang tu masuk terus buka lampu..haha..terus terang berderang kau bilik aku..ada lah 2 orang lelaki..aku pula dah macam totaly spy..hehe..menyelusup cari tudung..hoho...nilah akibatnya kan bila malas sangat..lepas tu buat slumber je..aku rasalah kan kalau lah time tu perompak masuk memang habis semua barang kita orang kena kebas...haha...orang tu pun 1 bagi salam...aku tak tahulah dey all bagi salam ke tak..tapi memang tak boleh blah sungguh.."masuklah"..3,4 kali...hamik kau sekali lelaki..huru-hara cari tudung...paling segan time tu bilik dah sepah gila..aku pula memang baguslah kan masih berbaju tidur..hoho..malu wei..orang tu dari pejabat kolej..mesti diaorang bengang kitaorang tak dengar..haha...orang tu kata..dia ketuk kitaorang tak buka..lepastu dengar pula kitaorang cakap "masuklah"..diaorang pun masuk je la..aduh..bila ingat balik memang lawak tul..hee..



corat-coret:panjang lak story aku..

p/s:cuti seminggu!!tapi ditimpa dengan assignment ye awak2..dan pada yang menang GA izyan cuty ini akan ku topupkan kamu semua ye..maaf lambat :)


kalau yang termasuk bilik aku muka macam ni..tak pe gak..hehe..over lak kan..

12 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..abislah kena buang kolej nt..

Lahchan said...

hahaha yannnn~
xtahan sungguh...mmg mlu sgt lah mase tu,,, wawaa..hehe

syieda_syaada said...

hahah nasib la kan..lenkali jgn malas2 buka pintu lagi yer..ehh tp kat sana tak buat annoucement ke kata pekerja lelaki nak masuk..at least bole prepared dulu hehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom join colourful contest saya..klik link ini

nuR izyan said...

@Syafiq Roslihee..x lah..Alhamdulillah dpt kolej..huhu :)

nuR izyan said...

@Lahchanhaha..taw x pe cik fadil...tulah mls lg memasing kan :)

nuR izyan said...

@syieda_syaadahee..mmg nasib tol...ade tp da mmasing kusyuk tgk movie mmg x dgr le jwbnyer..:)

nuR izyan said...

@♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ok :)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

err diorang takde bunyikan wisel ke kalau ade lelaki masuk dalam kolej??
biasanye kt kolej kite ade kalau abg2 mentenen tu nak buat keje :D

nuR izyan said...

@0[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅]ade..tp disebabkan masing2 tgh leka..x dgr..huhu..:)

yalla said...

hahahhaa...

nuR izyan said...

@yallahehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...