Monday, January 31, 2011

boleh percaya ke kawan korang tu??

..ASSALAMUALAIKUM...



kalau nak cakap pasal kawan..sampai esok,tulat,tahun 2030 ke..memang tak habis kan..sebabnya kawan ini ada pelbagai jenis,bukan jenis sebab ikut warna kulit dialah..jenis perangailah kan..sebabnya setiap orang ada perangai yang berbeza..yang pelik,yang suka merepek(contoh terbaik adalah tuan blog ni..hee),yang suka ketawa tak henti(agak2 kalau kawan yang gelak tak henti ni harus tak tampar muka dia??..huhu)..dan juga bukan jenis ikut fesyen rambut dia..hehe..


kau orang rasa boleh pakai ke ayat ni lagi??huhu..kata-kata mat saleh ke minah saleh pula aku ni kan...
always there??yeke??korang rasa??

bagi aku setakat ini tiada lagi kawan-kawan aku..lagi2yang rapat dengan aku menikam aku dari belakang..aku tahu pasti sakit ditikam dari belakang dengan kawan rapat sendiri..aku tidak ada kawan rapat..cumanya kawan yang mungkin aku boleh kata"kawan selesa"..haha..apakah??pandai2 je makcik ni kan reka perkataan..cikgu BM baca..gerenti ketok aku pakai senduk ajaib..hee..."kawan selesa" tu maksudnya kawan yang aku selesa bersama..aku boleh cerita semua masalah aku..tapi tak semualah..sebabnya bukan semua orang sudi sedia telinga dengar masalah orang lain kan..mengapa aku tak ada kawan rapat??tak tahu..hee..mungkin sebabnya aku ni jenis yang memendam perasaan kot..tapi cam tak je..hehe..kalau aku rasa    aku selesa dengan seseorang kawan aku akan ceritakan masalah aku dekat mereka..buat masa ini dormate adalah kawan yang paling aku selesa untuk cerita segalanya termasuklah cerita aku termasuk dalam lubang jamban..huhu..tak ah..seriously buat masa ni aku tidak ada masalah jiwa ke hati ke selepas tidak berpunya..wakaka..

diri kita sendiri sebagai seorang kawan,tipu lah sekiranya kita tidak berkata buruk dibelakang mereka betulkan??ok...aku akui aku pernah..tetapi cakap buruk pun pasal kawan yang memang annoying..huhu..jahat tau kutuk2 orang ni...tapi takat ini aku seriously tak pernah lagi mengutuk kawan yang aku selesa berkawan dengan dia...even mungkin ada perkara yang aku kurang senang dengan dia..aku just ignore..kadang-kadang aku rasa bila hati baik sangat pun susahkan..kita dipijak pula...ermm..kerana bukan semua orang suka dengan kita kan..kita kadang-kadang rasa kita dengan kawan kita baik-baik sahaja..tapi kita tak pernah tahukan yang mereka juga ada berkata buruk tentang kita..lebih rasa sakit hati lagi..bila kita tahu hal ini bila orang yang bagitahu kita..jadi selama ini mereka hanya pura-pura bukan??ok..tak nak buruk sangka..sebagai kawan..aku sendiri cuba jadi kawan yang baik untuk kawan2 aku..ceh2,nak touching lak kan..geli!!hehe..

"Sometimes your closest friend is your greatest enemy."
- Jason Fong

aku percaya dengan kata-kata dekat atas ni..banyak je kes berlaku yang kawan rapat dia tiba-tiba jadi musuh..tak pasal hal cinta..kes cemburu lah..kadang-kadang benda kecil pun boleh menyebabkan kita dan kawan kita jadi musuh ye tak??korang ada tak pengalaman macam ini??

jadi adakah kawan2 anda yang sekarang ini boleh dipercayai??lagi2 yang rapat dengan anda??pernah tak anda dengar dari mulut orang lain yang mereka berkata buruk dengan anda..yelah kot2 orang lain tu sahaja je nak memecah belahkan persahabatan kita..kadang-kadang mungkin kawan kita pendam kan apa yang dia rasa dengan kita...tapi sekarang teknologi pelbagai..facebook,twitter,blog..apa jadah lagi..kalau kau nak kutuk orang boleh je kan..ingat tak pernah ke nampak orang duk anyam ketupat pasal diriku ini..hoho..secara LIVE ok..hee...padahal apa yang dia tak puas hati dengan aku hal remeh sangat..manusia..hal remeh memang suka dibesarkan...jadinya bila ada kawan tu hargailah mereka dan persahabatan yang ada..even kita yang sibuk menjaga persahabatan dan hati kawan kita itukan dari bagus dari sahabat bertukar jadi musuh..yelah ingat senang ke nak hadapi orang yang meluat dekat kita padahal..alahai..aku dah kata tadi kan..masalah ciput je nyah oii..

SESUNGGUHNYA PERSAHABATAN ITU LEBIH UNGGUL DARI PERCINTAAN,
TANPA PERSAHABATAN PERCINTAAN AKAN BERAKHIR TETAPI TANPA PERCINTAAN,
PERSAHABATAN BOLEH KEKAL,
OLEH ITU HARGAILAH PERSAHABATAN YANG TERJALIN...


ayat ni tak ingat amik dari mana..lupalah..

jadinya kawan korang masih boleh dipercayaikan..dan andakah anda seorang kawan yang boleh dipercayai??

corat-coret:panjang kau..hehe..dah update..senang sikit hati nak buat assignment..hehe..padahal 1 hapak tak buat lagi..

p/s:bak kata 1 laman web..bila anda jatuh cinta..

~Anda akan mulai mendengar lagu yang berirama balada~

HOHO..yeke??oh..aku lom jatuh cinta lagilah..asyik dengar lagu doraemon je..hee..
  

18 comments:

nelly said...

InsyaAllah kawan Nelly boleh dipercayai ..
=)

al_hakim said...

kite perlu pandai memilih kawan..kenapa?bnyak faktor..salah satunya kawan yang akan mencemerminkan diri kita..=)

Puteri Iqa Izyan said...

susah nk cri kawan yang betul2 memahami.

sy yang doploh satu to be ni pun belum jumpe yang betul2 memahami :D

biaselah.semua manusia ade kelemahan.:))

Si Gadis Semasa said...

pernah terjadi dalam hidup saya , "my greatest enemy become my closest friend" .

friends=weird .

nuR izyan said...

@nelly

Insyallah,nelly..begitu juge kwn2 izyan :)

nuR izyan said...

@al_hakimyup...btol tu..ye sy juge prnh dgr yg kwn akn mcerminkan diri kite :)

nuR izyan said...

@Puteri Iqa Izyanmmg susah...tp Insyallah ade..:)

nuR izyan said...

@Si Gadis SemasaAlhamdulillah..1 pkr yg sgt baek..tp bile berlaku pkr yg sebaliknyer..sedihkan.. :)

nur dhiya' aida said...

waaaaa...ini yang test sorunk dengan mesin lektrik
hahahahaha
abuse kawan sendiri ^^

nuR izyan said...

@nur dhiya' aida
hehe..jgn...bahaye tu...:)

Cikgu Fikri said...

btol tu..
kadang2 kwn rapat tu boleh jd musuh..
fiq dulu pernah gaduh, hanya disebabkan oleh TEH AIS sahaja..
berebut2..
haahah..
cm budak2...
oleh itu, kena sama2 jaga perhubungan agar tak bergaduh yer..
insyaAllah kwn nelly boleh dipercayai..
huuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

eh, nelly plak, izyan..
sorry..
terbaca komen kt atas tu,aleh2 tertulis nama nelly plak..
sorry izyan :)

Miecyber said...

Teman tapi mesra..

Tips membuat link semasa mengomen entri

fara feroza said...

kawan rapat tak semestinya bff...actually bff ni wujud ker..?

nuR izyan said...

@Cikgu Fikrihuhu...psl teh ais??mmg pelik tu...hehe..Insyallah..:)

nuR izyan said...

@Cikgu Fikrihehe...x pe...huhu..terbatok2 cik nelly :)

nuR izyan said...

@Miecyberhuhu...yeke??maybe..:)

nuR izyan said...

@fara ferozayup..mmg btol..itu lah sy katekan..mybe kwn yg kite selesa bsame..bff wjud ke x???itu yg kita x taw tu..hehe..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...