Wednesday, May 11, 2011

kalau tak guna "aku","kau" masih ada ketidak selesaan antara kita dengan kawan??

..ASSALAMUALAIKUM..



.kalau tak guna "aku","kau" masih ada ketidak selesaan antara kita dengan kawan??...ha??betul ke???

aku rasa tidak pun..mungkin sekali ye kot...macam aku juga lah kan..kalau aku baru kenal orang tu..tak kan tup tap nak bahasakan "aku","kau" kan...kalau baru kenal aku akan bahasakan "kita","awak"..hehe....sopan dan skema tak aku??hehe...tapi bila dah lama kenal rasa dah ok dengan kawan tu "kita","awak" semua hilang..tukar jadi "aku","kau"...

exceptlah kawan itu memang yang jenis baik2 memang dia selalu guna "saya","awak"..even aku dah kenal lama..aku tak guna "aku","kau" dengan dia..tak nak lah aku ajar dia cakap rock2 kan..hehe...tapi kadang-kadang ada gak aku terasa cakap dengan adik-adik..tapi dah memang mereka bahasakan diri mereka begitu nak buat camne kan..

aku pun akan bertukar-tukar bahasa kejap "aku,"kau"..kejap "kita,"awak"..tengoklah kawan2 tu kan...itu tidak bermakna kita masih tidak selesa dengan mereka..kang asyik cakap aku2..hantu paku datang pula nanti..aku tak tahulah ni mintos mana ntah...hehe...yang pasti biarlah ikut keselesaan kita kan..lagipun bukan pun hipokrit..tak akan pasal bahasakan diri yang sopan2 nampak cam hipokrit kan..hehe..cumanya ikut situasi lah...sebabnya memang seriesly kalau kawan-kawan aku yang guna "saya" ke "kita" ke..aku memang tak biasa nak gunakan "aku" dengan mereka..dan cuma ada certain kawan je yang aku guna "I" and "u"...hehe..nak juga ala-ala minah saleh kan..hehe..


ni minah korean..bukan minah saleh..hehe..

corat-coret:kepeningan kepala menyebabkan aku tidak boleh berfikir..hurm..







27 comments:

Rozuan Ismail said...

wan biasanya ckp aku kau dgn stengah org je..jrg guna saya awak..biasa guna nama terus..macam wan,azaman,..lebih rapat dan manja..huhu

Rozuan Ismail said...

p/s jom komen entri baru blog wan!!

zOeY zAu YaH said...

aku kau tu lbh mesra kot?
tapi sesetgh org x suka hehe..

hai im your new follower.
zoeyzauyah.blogspot.com

zuhanismohamed said...

sama lah..sy pun selalu tukar2 gak kejap sy awak kita..he he..

yang rapat memg aku kau je lah kot..xproper pulak yg baru nak kenal tu dah beraku engkau kan..hee

PinQib said...

aku ni jenis xkira, semua saya guna
eh, ada aku ada saya lar

| Gelagat Anti INDIA|

nub said...

pakai ceq ang aa.. hehehe

anis hanizah said...

klu aku pon(kan btol da ak mmg akn gne 'aku') lbey slesa gne aku kau coz nmpak lbeyh snang org 2 nak communicate n x janggal..

Sophie Al-yahya said...

kalu guna kau, aku..rase lebih mesra dan slumber.

♥e'in♥ said...

blaja rajin2 ye.. =)

Mr. Swift said...

Aah betul!

mss fix89 said...

betul tu setuju ngan pendapat yang dihujah kan itu...hehehhe....:)

Wan Gerrard said...

aku kau..jenis yg sporting je
kalau romantik pun ok gak =P

Miecyber said...

Guna "Saya" & "Kamu" pun tak salah..


Ana Raffali ikon Jabatan Muzium

nuR izyan said...

@Rozuan Ismailhee..tol tu lebih manje gitu kan.. :)

nuR izyan said...

@Rozuan Ismailokeh :)

nuR izyan said...

@zOeY zAu YaHaah..sesetengah org anggap aq ko tu cam kasar kan..
hai2!zoeyzauyah :)

nuR izyan said...

@zuhanismohamedhehe..kite same..give me 5 jap!!..hee...
tol tu.. :)

nuR izyan said...

@PinQibhee...cmtu ye.. :)

nuR izyan said...

@nubbleh jugak..tp ceq x biasa naa.. :)

nuR izyan said...

@anis hanizahcertain org ye..certain org x..lg2 yg suci..hee..ape lak den merepek ni ..hehe.. :)

nuR izyan said...

@Sophie Al-yahyayup..tol tu.. :)

nuR izyan said...

@?e'in?hee..thanks :)

nuR izyan said...

@Mr. Swiftyah!dats right! :)

nuR izyan said...

@mss fix89wah!gitu..setuju dgn pendapat ye..hehe.. :)thx

nuR izyan said...

@Wan Gerrardhee..ade je kan kaple yg gune aku,kau..romantik gak.. :)

nuR izyan said...

@Miecybermmg x slh pon :)

Alyn Roslan said...

aku kau alyn guna bff, awak saya untuk certain people yang baru kita kenal ataupun dah kenal lama tp terbiasa berbahasa saya dan awak..:)_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...