Friday, January 28, 2011

Saya suka senyum&ketawa..kamu??

..ASSALAMUALAIKUM..

habis pun buat assignment..sekarang ini memang dah agak kurang idea blogging..mood blogging pun dah down..tetapi!dah datang balik mood blogging ni..hehe..memang tak ada masa betul nak blogging..kalau ada pun aku hanya ada masa 10 minit je lah..nak tulis entry..huhu..entry sampai 10 minit..lama ke tak ek??..lepas dah tulis entry..burbye blog..

jadi ada time ni update lah sekejapkan..even sebenarnya tak ada idea nak update..sebab aku sendiri tengok blog aku tak ber update..hee..banyak cakap pula aku ni kan...tak leh ke point sebenar??haha..hoho..hari ini nak lah share jenis-jenis senyuman yang korang dah memang sedia tahu dan beberapa senyuman yang di tokok tambah oleh aku..hari ini lagipun aku rasa nak senyum je..lagipun senyum tu kan satu sedekah..yelah korang ni macam aku tak tahu bagi seposen pun kedekut..hehe..tak ah..gurau2 manja je..


jenis-jenis senyuman/ketawa ye..aku tak nak terkonpius dengan jenis-jenis makanan..pasal kalau ada terselit bab makanan aku mungkin hilang fokus..hehe..

jadi jenis-jenis senyuman:

..SENYUM KAMBING..

ha!siapa belajar BM mestilah tahu senyum kambing tu apa..bukan sebab mengembak dikatakan senyum kambing ye..korang jangan pandai2 nak putar belitkan fakta ye..senyum kambing tu kalau tak salah aku lah..senyum buat-buat eh??hehe..aku pun tak sure tiba2...tapi aku belajar BM dulu..maksudnya korang senyum sikit je..alah..janganlah senyum kambing sangat..senyum je dengan ikhlas ok..yelah biasanya orang senyum kambing ni bila masa macam perasaan janggal muncul..ye tak??kalau tak..ye je kan kata aku..hehe..


tengok kambing ni even pakai braces pun masih gagah senyum lebar2..korang apatah lagi...jangan nak senyum sikit2..


aww...sweet u ols...tiba2 macam terpikat..hehe...nampak keikhlasan dia..even hanya senyum kambing..hee..tapi aku rasa ini dah sengih kambing...

aku rasa memang patut sangatlah senyum buat-buat ni dipanggil senyum kambing..sebabnya memang betul2 macam buat2 lah senyuman kambing tu..hehe..aku dapat bayangkan bila diri aku buat senyum kambing..adalah iras2 sikit..hehe..

..KETAWA KEGEMBIRAAN..


ye agak2nya macam ni lah ketawa kegembiraan..huhu...kita haruslah sentiasa senyum ye..jangan buat muka ketat..orang pun benci tahu..kan comel je sentiasa senyum..kita pasti akan ketawa kegembiraan bila kita dapat something yang kita nak kan..lagi2 lepas shopping menghabis duit parents..hehe..tak ah..tak baik macam tu tau..biasa lah kan aku tengok dekat drama orang ketawa gembira lepas dah buat jahat dekat orang pasal plan dia menjadi..betul tak??huhu..

..SENYUM/KETAWA MALU-MALU..


ceh,asal ketawa malu-malu..mula lah nak tutup mulut gitu kan..kalau senyum malu-malu mula lah nak sorok muka..blushinglah tu kan..kaum wanita ni yang biasanya senyum malu-malu atau tersipu-sipu..lagi2 bila dipinang..haha..lagi satu bila makcik2 dok bergurau dengan kita..tersipu-sipu aku senyum korang tahu!hehe..korang pun mesti pernah alami kan..

..SENYUM/KETAWA KEPALSUAN..

kepalsuan??aku rasa senyum sinis atau sindirlah..ala biasa sangatkan tengok dekat dalam drama yang senyum2 palsu ke sindir ke..in real life aku tak pernah pula tengok..tapi yang cakap suka menyindir ada lah..itu memang cakap tak guna penapis tu...memang tak patut sangatlah kan..lagi2 bila dalam hati kita tak suka seseorang tapi kita tetap juga memalsukan senyuman bila bertemu..tak pun juz nak berlakon depan orang ramai padahal dekat belakang musuh ketat metat...ala tak payah nak bermusuh sangat..tak baik tahu!ala ada je orang yang senyum kepalsuan dekat aku..tapi aku tak nak lah main serkap jarang kan..
lagi satu seseorang akan senyum kepalsuan bila terpaksa..kot2 lah dipaksa masuk pertandingan nyanyi lagu P.Ramlee..dah lah tak suka gila kan nak nyanyi depan orang..bila dah dipaksa dekat atas pentas mestilah buat    muka terpaksa kan..senyum pun palsu je..belum lagi yang ketawa palsu kan..kalau lawak tak menjadi nak jaga hati orang punya pasal..kita ketawa juga kan..palsu u ols!!hee..

..SENYUM KEBANGGAN..

bangga!!ha..yang ini orang yang senyum kebanggan ni selalu je nampak..lagi2 bila dipuji kan..bangga tak terkira lah aku kata korang ye..aceh,macam dia sorang je berjaya..biasalah orang yang selalu mempamirkan senyum kebanggaan ni kan rasa aku lah..dia ni memang jenis yang suka bangga diri senang cerita kerek lah kan..kau orang ingat aku tak pernah nampak..dekat dalam drama selalu sangat..haha..lam drama pula kan..tak lah dekat real life pun ada..kadang2 benci juga aku kan orang yang suka senyum penuh bangga..tapi kalau dia berjaya tu tak apa..aku faham..haruslah bangga kan...ni kalau takat baju bunga2 matahari yang dipakai dipuji orang..tak yah lah nak bangga sangat..sebab aku pun ada baju bunga ros lah..hehe....

jadi walau apa jua senyuman..sama ada ada muslihat atau tidak..kita sudi2 lah senyum ye..bukan apa kalau tak senyum ni orang kata sombong pula..lagi2 pada orang yang kita kenal..yelah..jangan pula dekat mat bangla buat rumah kau orang nak senyum..kang buruk padah kang..senyum jangan tak tentu pasal pula ye..dan dengan ketawa pasti boleh menghilangkan sementara kedukaan kita..

ini pula kata-kata aku tentang senyuman..hehe..

~SENYUMAN itu dikatakan indah,jadi biar kita kelihatan indah dengan TERSENYUM ...SENYUMAN itu juga dikatakan manis,jadi marilah kita SENYUM agar kelihatan manis...SENYUMAN itu dikatakan satu sedekah,jadi marilah kita sedekahkan satu SENYUMAN~

jadi aku memang suka senyum even tak kenal orang tu..tapi dengan perempuan lah ye..

p/s:senyum itu kan sedekah..jadi senyumlah..sebab senyum tak perlu kata apa2..

corat-coret:mahu balik uitm..next week da cuty ooo..hehe...


ye..tepek jap gambar...hehe...masih tidak mahu membongkar muka aku yang d make up..saya sangat pemalu orangnya..















14 comments:

SheNn said...

saya suka ketawa...hihi

zuhanismohamed said...

sy suka senyum xnampak gg ! hee :)

ummu shazwani said...

i love smiling..kadang2 sampai penat..hihi..izyan, u've been tag..tgok my blog ye..thanks http://shazakim91.blogspot.com/2011/01/contest-you-me-and-shoes.html

hamzah ian said...

senyum itu best

PinQib said...

skarang qib da x reti nak senyum
so sadd

|How to have a MIXED baby?|

zmanja said...

Salam Blogger:)

Senyumankan satu sedekah..tp jgn la tersenyum manjang...nanti org pelik pulak..hehehe

zmah said...

Akak pun seperti awak juga tapi bertempatlah nak senyum pun,,,hahaa

nuR izyan said...

@SheNnsy pon!!hehe :)

nuR izyan said...

@zuhanismohamedsy pula suke snyum nampak gigi..even gigi x putih mane pon..hehe :)

nuR izyan said...

@ummu shazwani
hehe..agak la..
oh..ok..thx tag :)

nuR izyan said...

@hamzah ianyup!!jom lah kite senyum ye..jgn asik wt muke tensen je :)

nuR izyan said...

@PinQibla...nape lak qib??
senyum2 selalu ye :)

nuR izyan said...

@zmanja
salam..
hehe..btol tu.. :)

nuR izyan said...

@zmah
hee..ye tol tu..senyum biar bertempat..jgn ngan mat bangla kite pi sengih2..x psl dia kidnap bawak kawin lak kan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...