Sunday, February 6, 2011

DAH KALAU PENDAPAT....CAKAPLAH APA AKU RASA..

..ASSALAMUALAIKUM..

lupa pula ye..GONG XI FA CAI kepada siapa yang yang sambut perayaan ni....huhu..siapa2 yang baru bangun tidur sila gosok gigi cepat2 jangan nak sebarkan bau mulut anda yang memang semerbak tu ye..hehe..


ye,malas makcik nak membebel panjang...rush ni lepas ni buat assignment yang melambak ni..tangguh lagi izyan kan dah huru-hara..bukan apa aku tension nak buat calculus...rasa macam nak panjat Gunung Everest pun ada..huhu..tiba-tiba je kan...



setiap kali ada speaking waktu kelas BEL/BI...aku mesti urghh!!!malas dowh..hehe....kenapa??sebabnya aku malas...jawapan paling bagus kan..tetapi tak apalah kan..untuk MUET juga nanti...berhabuk-habuklah speaking dekat depan budak-budak kelas..padahal aku ni skipping je yang aku terel..speaking aku takat boleh cakap lintang pukang je..tapi ada aku kisah..dah aku bukan minah saleh...memang patut lah berhabuk-habuk cakap..tetapi practise makes perfect kan..hehehe..kan aku dah mula keluarkan falsafah...

cerita tajuk utama aku...dah kalau pendapat...cakaplah apa aku rasa...setiap kali ada speaking je..aku mesti asyik fikir tajuk apa aku dapat...ye lah carry mark kot..last sem dapat A taw..haha..tiba-tiba...aku bukan apa urat saraf aku yang kaler biru,hijau ini macam nak tukar jadi kaler oren kalau aku dapat tajuk yang memang menguji minda aku yang memang selalu sangat diuji...begitu juga kalau buat essay..aku tak boleh nak fikir topic sentence..tapi untuk elaborate ok je...yelah kalau bab merapu semua memang dah pakar sangat..

walaupun kadang-kadang aku ragu-ragu dengan pendapat yang aku berikan..ada aku kisah??kisah lah juga..haha..sebab takut tak logik kan..tetapi sudah katanya "pendapat anda"..so aku bagilah pendapat aku..jangan pula ada yang membantah...begitu juga ketika speaking..ye even aku tahu pendapat aku kelakar mengalahkan peserta Raja Lawak...tapi aku tetap nak keluarkan juga pendapat aku...kan dah kata tadi..sebabnya "In your opinion"..cumanya yang penting pendapat itu biar releven,logik dan memberi kesan "WOW" pada orang ramai...huhu..jangan merapu sangatkan...


ye,itulah kadang-kadang aku hadapi aku asyik fikir pendapat aku tu betul ke tak..sedangkan kalau dah namanya pendapat ianya sangat general sebabnya semua orang tidak mempunyai pemikiran yang sama kan...macam ada orang kata berok tu comel,tapi ada orang pula kata tidak..hehe..aku sangat suka cakap bi berhabuk-habuk time speaking test..haha..rasa seronok pula..ngee~~tajuk yang pasal perempuan sendiri pun aku boleh blurr tahu tak..haha..bukan apa..aku fikir betul ke pendapat aku ni??ok,but then sir aku kata...is your opinion..ok...opinion..ok mari kita merapu..haha..tak ah...nak bagi pendapat ingat biar releven,logik dan bernas...hehe..macam bernas sangat lah aku punya pendapat selama ni..hehe...tak sabar for next speaking test..ngee~~


corat-coret:saya suka skipping...hehe..

p/s:kwn2 aku tanya macam mana aku boleh tulis essay dengan words yang mereka tak tahu...hehe..nak tahu??dengan cara aku gaduh dengan kpop international fans dekat forum..haha..sengal kan???sebab dey all suka keluarkan ayat bombastic sampai ada tu aku buka kamus..tapi ada aku kisah??hahaha..


6 comments:

M I A J A M A L U D D I N said...

hahhaa.. lantak depa nak ckp ape haih.. hahhaa..

eh! speaking utara pulak cik. hahaha..

Mohd Ridhuan said...

praktis makes perfect...
setuju sngt...
gudluck...

Aku Sofinah.L said...

pelajar mana ye? saya follow awak :)

nuR izyan said...

@M I A J A M A L U D D I N
tol tu..lntak depa kan...
hehe..kite pon speaking utagha gak..hehe :)

nuR izyan said...

@Mohd Ridhuanhehe.. thx :)

nuR izyan said...

@Aku Sofinah.Luitm lendu...thx :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...