Wednesday, April 27, 2011

tiba-tiba teringat kenapa dulu time sekolah kan liquid paper dengan mechanical pencil tak boleh guna??

...ASSALAMUALAIKUM..

Nak final lah aku sibuk nak update blog kan..bukan apa rehatkan sekejap minda lepas study calculus ni..haiz~~memang rasa tertekan dan menangis lah juga..tapi..tabah izyan..tabah!!huhu..

 mechanical pencil atau lebih mudah dikenali pensel tekan..haha..macam comel je kan..pensel tekan...yelah nak bagi lead pensel tu keluarkan korang tekan2...aku pelik dulu time sekolah rendah nak guna pensel tekan pun tak boleh..sebenarnya apa motif tak bagi guna pensel tekan ek??aku pun tak tahu apa motif dia..huhu..memang bengang ah..kalau cikgu displin nampak student guna pensel tekan tu dirampasnya dia..padahal pensel untuk menulis..aku tak nampak disitu kenapa harus tidak benarkan pensel tekan digunakan..arghh!!tak faham..huhu..lagi tak boleh blah siap buat spotcheck..dan hasilnya..mak ai!!memang 1 plastik hitam yang besar tu...omaigad...banyak wei..lepastu dah rampas nak buat apa??collection???amboi..penat aku beli..dia main rampas pula...memang aku pelik2 betul kenapa tak bagi guna pensel tekan dulu time sekolah rendah..aku tak tahulah dekat sekolah aku lah kot dulu..sekolah orang lain tak ada kot..itu lagi baik dari aku hangin guna pensel 2B yang balik2 tumpul pastu kena asah..tak ke makan masa..tangan pun boleh kotor..huhu..


lagi satu liquid paper ni..time sekolah menengah..memanglah tak boleh nak tayang liquid paper..nanti kena rampas pula..lagi sekali ketidak fahaman aku terus menular..banyak tanda soal...huhu...adalah certain cikgu ok..tapi ada sesetengah mereka jangan kau tayang liquid paper ni ye..nanti kena rampas pula..

mungkin 2 benda ni tak boleh guna sebab:

PENSEL TEKAN:

-takut murid-murid main doktor2 dalam kelas pasal ingat tu jarum suntikan..huhu-
-sebab ubat pensel tu halus...takut tulis tak gabak2 macam tulis guna pensel 2B..hee-
-pasal cikgu jeles pensel tekan murid2 lagi lawa dari pen dia..haha...-
-budak2 kecik tak payah moden sangat..guna je lah pensel 2B..atoi ai nak juga style2 guna pensel tekan..Shakers lak tu..huhu-

LIQUID PAPER:

-takut student terasa haus..lepastu buka penutup liquid tu dan minum macam minum susu..hehe-
-sebab tangan budak2 ni gatal..dan memang rajin menulis..takut dey all conteng guna liquid paper tu...-
-kelihatan buruk sebab sudahnya liquid iaitu cecair..jadi memang comotlah-

ye mungkin itulah sebab musabab ye..kalau korang alasan yang korang boleh bagi pe agaknya??hehe...

corat-coret:sambung study balik...

p/s:gud luck to all uitm's students for finalk!!




18 comments:

misluvcoklat said...

dulu time skolah rndh sy guna pnsel 2b jer,xreti guna pesil picit tuh ,
then bla skolah mnngh bru lah reti,.keke..
tp, jelas ketara,
guna pensel picit better than 2b kot,
kemas sikit..
save duit sbb xpyah beli pnsil 2b byk2,
hikhik :D

Rozuan Ismail said...

betol2..masa exam dulu haram pakai liquid ngan pensil picit2 ni

jade said...

pensel tekan nmpak stail unn?haha♥♥

Erin said...

oh i loooove pesel tekan n liquid paper..but i more prefer balnco. senang. hihi :) btw..good luck final exam!

annenyss said...

hahaha ~
anne punya liquid paper berlambak dah jadi harta sekolah ~ hahaha

nuR izyan said...

@misluvcoklat
aah..tol tu..jimat skit..x de asik nk kena beli 3 kotak pensel 2B..huhu :)

nuR izyan said...

@Rozuan Ismail
pelikkan..asl x leh ek???
pelik!!!hehe.. :)

nuR izyan said...

@jade
aah..yup..baru ade style!!!hehe.. :)

nuR izyan said...

@Erin
hee...thx :)

nuR izyan said...

@annenyss
2 la psl..same la kite :)

pRiNCe said...

hahahahha..lawak2...
nak sijil gak kew???
apesal tak bagi name kat saya...kih3..

nuR izyan said...

@pRiNCe
hee...nk jugak!!
ok t bg name t...hhuhu :)

tomatokering :) said...

hahah ! lawak plak.. teringat dolu dolu..hi

QUEENPINK said...

salam

jom join ga saya

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

IFA Athirah said...

kalo pnsil tekan, tkut trpatah pstu lead dia trmasuk mata student.kalo liquid paper,wlaupn dh tutp nnti nmpk gak tulisan tu ble biar lama2x.hoho http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

nuR izyan said...

@tomatokering :)
hehehe....kan?kan? :)

nuR izyan said...

@QUEENPINK
salam..Insyallah...sy join :)

nuR izyan said...

@IFA Athirah
ermmm..yelah maybe kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...