Saturday, June 11, 2011

Ala..kami serasi 41 peratus je??

..ASSALAMUALAIKUM..

maybe this last entry...esok harus pulan ke pangkuan uitm..untuk misi yang seterusnya..hehe..nak jumpa adek2 junior..senior sangatlah aku ni..padahal baru part3..haha..


gambar tak ada kaitan sesuka hati aku je dok tepek..sum 41 aka tambah empat puloh satu..hehe

cinta aku empat puloh peratos je..kau orang tak percaya..tengok ah..sedih ah..


menangis air mata darah aku..haha..tak kuasa haku nak nangis..aku teringat lagi dulu time aku kecil-kecil kanak-kanak ribena land memang tak ada kerja tau dok percaya benda alah hape2 ni ntah..hehe..
ntah nama siapa yang aku dok tangkap cintan aku letak nama dia dengan nama aku..lepas itu cek berapa peratus...kalau dapat atas 90 peratus..aceh2,gembira ada jodoh tu..hehe..tapi apalah kan..itu semua nak membazir masa aku je..lawak juga aku rasa..jadi bila peratusnya hanya 41 peratus...aku kecewa..lalu aku mengambil keputusan untuk melupakan kan si dia...kami tak serasi bersama..haha..memang tak lah nak percayakan..bayangkan kalau setiap kali kau cek peratus kamu dengan pakwe2/aweks kamu..asyik bawah 80 peratus je..tak ke kecewa..macam tak ada harapan je..hehe...

omputih ni pun ada gak jadi nujum pak belalang...boleh apanya tak boleh kan...tapi advance ah..kan ada website yang boleh kita tanya2 tu..ce..ce..teka aku kat mana??boleh tanya soalan macam itu..tapi gerenti jawapan fail..E-...hehe..ade ke??


soalan aku....1+1=?..tapi dah kenapa jawapan panjang yang amat..pelik haku..hehe..ini namanya tak menjawab soalan..aku tak suka tau orang tak menjawab soalan..sabar je mak nak..

hahaha..ini lagi satu..


ni mangkok lagi satu..genie  ni aku tak cakap pepe pun..tetibe maybe..nampak beno nipunye...hehe..

so kesimpulannya yang tersimpul dalam kepala aku..sesungguhnya kita mampu merancang dan Allah yang menentukannya..jodoh,ajal,maut semua ditetapkan olehNYA...

dan tak perlulah nak percayai kepercayaan karut-marut ke hape yang bertentangan dengan ajaran Islam..ye tak??nak ngankung ke hape sebab nak duit..kita  ada anggota badan,fizikal yang lengkap diciptakan oleh ALLAH..untuk kita mencari rezeki...jadi bersyukur atas apa yang telah diberiNYA...dan gunakan sebaik-baiknya...kerana ada manusia yang tak sesempurna kita tidak pernah berputus asa dalam hidup mereka..

ok..itu sahaja..hehe..apa je lah aku cakapkan....

corat-coret:peringatan untuk diri sendiri juga..

p/s:ermm..kekadang rase mcm nakgive up je..Ya Allah kau berikanlah ketabahan buat hambaMu ini..Amin..










12 comments:

saya bukan tomato said...

haha ! kelakar pulak hingat dlu2.. same la kite .. heheh

Fathiah Hamim said...

haha. rajen kan diorang buat website macam neh. kita pun layan kan jah.

アヌム ちゃん said...

Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
btw, nice blog~
Visit dari frommetoyou
Arigatou (^____^)

Ummu Ukasyah said...

Assalammualaikum... singgah sekejap.. jom join..

http://norshafila.blogspot.com/2011/05/my-sweet-birthday-1st-giveaway-contest.html

saya KILA said...

hahaha . tukang tilik handalan :))

nuR izyan said...

@saya bukan tomatokan2..klako je..kengkanak betol :)

nuR izyan said...

@Fathiah Hamimtulah..konon nk juga cube nasib lah...hehehe :)

nuR izyan said...

@アヌム ちゃんthx k :)

nuR izyan said...

@Ummu Ukasyahok..Insyallah :)

nuR izyan said...

@saya KILAhehehe...tulah psl :)

Jiejah Gorjes said...

sama gak la time akk mude remaja dulu mudah sgt percaya nak2 tang horoskop tu..tahyul sume tu huhuhu

nuR izyan said...

@Jiejah Gorjeskan2..ni toyol+tahyul..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...