Sunday, May 15, 2011

DAH LAMA BERSAUDARA TAPI..Kenapa macam tak berapa nak mesra??

..ASSALAMUALAIKUM..

sibuk betullah aku even tak ada apa sangatlah nak buat dekat rumah ni..aku pun tak tahu sibuk apa..dengan masalah blogspot yang entah kenapa biol kan..sabau je mak nak..ha..sabau..dah keluar bahasa Melaka aku..


panjang pula kan tajuk entry aku..DAH LAMA BERSAUDARA TAPI..Kenapa macam tak berapa nak mesra??


even saudara yang memanglah ada kaitan dengan kita adalah darah sikit mengalir diantara kita mungkin hubungan kita tak serapat hubungan kita dengan kawan2 kita..betul tak??

mungkin sekali sebab jarang berjumpa..mungkin sekali sebab rasa status berbeza mungkin sekali sebab musabab yang lain lah kan..memang sebab jarang berjumpa kita memang agak kurang rapat dengan sedara kita even dah bersaudara sejak lahir lagi betul tak??

sebenarnya selain ahli keluarga kita sendiri macam kakak,abang,adik saudara korang ini pun boleh jadi teman baik korang,pendengar setia korang,pelawak,badut..ok dah merepek...tapi itulah kadang-kadang bila saudara dah terlampau ramai..lebih-lebih lagi dah besar..mana nak kenal kan..umur semua pun dah tak tahu..ntah sekolah ke kerja...harap tengok rupa dengan saiz badan je lah..hehe..saudara yang aku maksudkan ni yang anak-anak buah ayah atau mak koranglah kan..yelah mestilah kita kenal mereka..harus kenal mereka yelah sambut raya pun sama-sama kan..lepastu minta duit raya pun sama2...

itulah disebabkan tak selalu jumpa,jarang berjumpa..mungkin sebab kedua-dua nenek dan datuk meninggal..sebab biasanya kan balik kampung rumah atok nenek untuk berkumpul...yelah walaupun dah berapa lama bersaudara ntah berapa perkataan je yang dibincangkan betul tak??nak tanya sihat ke tak??pun agaknya macam janggal...so aku rasa time raya,buat family gathering,sukaneka pun boleh juga..hehe..,pergi majlis kahwin yang diadakan dan ziarah rumah mereka lagi2 saudara yang jauh..memang boleh merapatkan ukhwah antara saudara..betul kan??



corat-coret:moga2 semua ahli keluarga aku hidup dalam aman&sejahtera..

p/s:AF9..benci wei asal Kay lak keluar..si Nera tu hampeh je..ish..geram!!

10 comments:

tomatokering :) said...

yupp betol.. kalau sllu berjumpa contact2 kompem mesra .. :)

sugar2 kapas strawberry said...

tak rapat pon dgn sepupu2 sy..huhu

nuR izyan said...

@sugar2 kapas strawberryoh..yeke..nape??rapat2kan lah ukhwah ye :)

nuR izyan said...

@tomatokering :)aah..betol3..mesra~~ :)

HaNa HoNeY said...

hana pown xkenal sedare hana belah ayah
punya jarg blek melaka
kalo pegi pown senyp dok terperok tepi dinding..dah xkenai sape
T_T

nuR izyan said...

@HaNa HoNeY
oh,hehe,,duduk kt tepi dinding..:)
oh,mlake ke??
mai2 dtg umah :)

anamizu said...

kalo nak jumpe2 pun time raya je la salunye..hihi

nuR izyan said...

@anamizuitulah..tyme raye la...tp kdg2 kite ade gak family gathering :)

Wanie said...

family sy lak kecik je..huhu
tp snang gk klu kecik, xpyh gaduh2..:)

nuR izyan said...

@Waniehehe..mmg x de gado2 ek..tp family blah mak sy mmg rmai tol..tido bsepah sume :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...