Friday, May 6, 2011

KPOP WAVE...syarat2 nak jadi ala-ala korean idol..

..ASSALAMUALAIKUM..


baik punyer!!!tiba-tiba je aku...sekarang ni kan..kecoh betul pasal new group yang ala-ala kpop kan..apa group 24:7 dengan GULA-GULA eh??tak aku bukan tahu sangat lah..aku memang tak tahu..aku baca je dekat blog orang..aku ingat gula-gula yang adik aku selalu makan...rupanya bukan..Gula-gula lain rupanya...

ye group lelaki yang konon nak bajet kpop...

24:7


even aku rasa geli nak tayang abang2 24:7 ni..aku tayang je..agak-agak perlu tak aku panggil diaorang oppa??oh...ermm...

yang ini pula GULA-GULA..


wah!!seksi ye,cantik!posing maut..i loike..memang aku suka ni..ada lah macam group Miss A ke Secret ke..ada..memang aku suka...nak beli album dey all t..

haiz..rasa nak lempang muka sesekor adalah...tolonglah wei,ini Malaysia..jangan nak perasan korean sangatlah..ye awak2 semua..aku tahulah sekarang ni memang kpop wave...dekat radio2 pun sekarang dah mainkan lagu korea..even aku pun dah tak dengar lagu Melayu..huhu..sorry..tapi tak perlu nak jadi korean kan...

ok,syarat-syarat nak jadi ala-ala korean idol??aku ni bukan lah fanatik sangat kpop..tapi tahulah juga serba sedikit pasal kpop ni..haha..poyo pula..kalau nak jadi ala-ala kpop idol..

1.natural beauty,muka yang comel,flawless skin,mata cantik dan sebagainya..

aku boleh katakan..orang korea sangat mementingkan kecantikan...artis mana yang cantik yang comel macam babyface lah yang flawless skin..memang ramai yang minat..mereka sangat adore natural beauty..aku rasa bagi mereka lah kan natural beuty tu macam seorang yang kelihatan cantik with or without makeup..and lepastu macam2 lah diaorang anggap...and dey all anggap seorang natural beauty bila muka dia dari kecil sampai besar still cantik...haruslah kan that natural beauty..but ada juga kpop idol yang buat plastic surgery..mustahil tak ada...dan citarasa orang korean ni lain..bagi mereka wanita bermata cantik,muka kecil pastu lonjong2 dan muka putih dan eye bag dan double eyelid dianggap cantik...tiba2 aku pun rasa perempuan macam ini cantik..haha..tulah banyak sangat tengok korea2 kan..




kalau lelaki yang handsome je aku minat..yang tak handsome dah main jauh2..semak mata aku tengok..huhu..tak ah..bajet kau lawa sangat ke izyan..haish..dah semua kpop idol lelaki handsome nak buat macam mana..tapi kalau aku tengok grup 24:7 tu..speechless..terlampau handsome tak tahu nak kata apa..haha..

2.full of 'AEGYO'

aku pun tak tahu apa benda aegyo ni..tapi kalau siapa yang tahu pasal korea2 ni tahulah kan aegyo tu apa..berdasar dari pakcik google yang tolong aku..aegyo tu macam buat cute kot..aegyo ni pun sangat penting bagi 24:7 dan gula-gula yang nak jadi ala-ala korea..seterusnya nak menambat hati aku..silakan..bukan dapat menambat pun nanti aku yang tambat korang..sebenarnya aegyo ni agak annoying lagi kalau korang bukan orang korea..haha..jadi pesanan aku untuk grup bakal kpop dekat Malaysia jangan sesekali kamu buat aegyo dekat tv ye..aku takut kang ada pula berlaku keganasan...disebabkan orang korea ni memang suka dengan comel2..jadi artis yang full of aegyo or charm ni..pun ramai peminat..bukan je aegyo dia..semua lelaki mesti pengsan..sedangkan aku rasa nak lempang..huhu..tak ah...aku pun tak faham kenapalah diaorang suka sangat buat2 comel..pleaselah..urghh!!kalau artis Malaysia..Dato Siti seorang je aku boleh terima..haha...


woa!!comel nyer..hoho...aku rasa 24:7 tercabar nanti..tak pun GULA-GULA..

3.SEXY BODY??dan pandai menari..

setelah aku amati tadi gambar2 24:7 dan GULA-GULA..mungkin masih jauh lagi..hehe...yelah aku tengok tulang je 24:7 tu..mana ye six pack,abs semua..tak ada pun..seketul pun i tak nampak..jadi aku rasa baik pakai baju dengan betul lah...kalau yang girls pula sexy body ye tengok dekat kaki...long leg ape ntah...aku pun tak faham orang korea ni kan..huhu....


SUPER JUNIOR


SNSD..korang ade long legs macam diaorang??huhu..

pandai menari??idol korea yang pandai menari memang ramai yang minat..sebab nampak cool beb..aku malas nak cerita lagi..penat nak taip...lawaklah dey all ni..tengok jelah ye..


jadi itu jelah serba sedikit tips yang aku boleh berikan kepada grup 24:7 dan GULA-GULA yang bakal jadi bintang kpop Malaysia..hoyeh!!haha...jangan lupa ye catat dalam buku nota..nanti lupa pula..

haish..apa je..tak payah nak tiru orang lain kan..kita punya identiti sendiri..tapi nak juga tiru cara orang..peliks!!

corat-coret:entry merepek di petang hari :)








19 comments:

peep said...

cmne melayu nk jadi kpop perot sume buncit.. hahah~

nabilah said...

btl la skrang nie da smpai susah nk dgr lagu melayu asyik lagu korea jew..haiissshhh

http://sayanabilah.blogspot.com/2011/05/anda-kenal-redza-minhat.html

kinN~ said...

wahh, izyan mmg betul2 gila kan kpop kan. hik2 ;p

Selamat Hari Lahir Kinn =)

Yang Bertakwa kepada ALLAH said...

terbaikkk!!!! la izyan!!!.. dorg nie ntah pape jep..x yah la sgt nk jdi k-pop celup..huhuhu.. :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

errrrr...hahaha..

lawak je kpop msia ni :p

nuR izyan said...

@peep
hahaha...byk sgt mkn :)

nuR izyan said...

@nabilah
2 la...haishh!!kite pon mmg x dgr radio lg..mane de mase kan :)

nuR izyan said...

@kinN~
heheh...agk la :)

nuR izyan said...

@Yang Bertakwa kepada ALLAH
2 la psl...x paham tol lah.. penin :)

nuR izyan said...

@♥yaya budak suka embun♥
ermm..tau x pe..merepek :)

Nordin said...

Korean ni plastik je suma tu. He he he

nuR izyan said...

@Nordin
hee..aah..biaselah kan :)

gangstarosie said...

Hahaha, kelakar betul reason yg awak bagi ni. Tapi bab pakaian tu memang betul lah. Apa salahnya pakai suit penuh ke. Ni mesti kes tak cukup sponsor ni.

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

nuR izyan said...

@fRaMe LenSeShehe..terima kasih...saya akn prgi tgk blog kamu..:)

GeeHah said...

i agree with every1 who irritate they all.ade hati nak ikut ala2 kpop.gye ponn x seberapa ala2 penyanyi dangdut je,nyanyi pown entah2 mcam indon je.menari ponn ala2 kadar je.x payah la nak berangan2 ni.

nuR izyan said...

@GeeHahyup...btol tu..just be ourself sudah :)

nuR izyan said...

@gangstarosiehehe...tulah..aritu x mo mntk sy sponsor..kan da x ckup kain..ish..hehe :)

me2day said...

Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at my blog. Check out my latest post : Situation Dialogue 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...