Tuesday, July 19, 2011

kadang-kadang dalam hati tak berniat pun..tapi ntah kenapa lakukan juga...

..ASSALAMUALAIKUM..


dah kenapalah dengan tajuk aku tu kan..lama tak update..sibuk kan..memang tak ada masa..3 minggu sekali je boleh update..sedih2..haish...dalam kehiduan sekarang ni...aku kena tabah..banyak dugaan..kadang-kadang rasa nak nangis...tapi air mata tak mahu keluar...mungkin sudah penat bersedih..tapi Alhamdulillah...ramai orang disekeliling diri ini sering membantu dan support..yang paling utama ALLAH sentiasa disisi kita..mendengar doa hambaNya...

ha..kan sesi luahan terperasaan tak pasal-pasal...huhu..

kadang-kadang dalam hati tak berniat pun..tapi ntah kenapa lakukan juga...

bila hati kata lain tapi perbuatan lakukan yang lain..aku sering macam itu..dalam hati ini kadang-kadang rasa simpati,tak sanggup nak melukakan hati orang even orang itu memang ada lakukan perkara yang menyakitkan hati kita,perkara yang kita tak suka..aku tak cakap dari perspektif cintan cintun yo...aku cakap dari perspektif  mungkin kita rasa kasihan dekat orang yang kita annoying dengan perangai dia..kita rasa nak buat jahat dekat dia..tapi hati kata jangan..tak baik..tapi tetap juga lakukan...


aku selalu begitu....aku rasa simpati dekat orang yang annoying lah bagi aku..tapi even aku rasa kasihan mana pun sebab aku rasa bersalah pula kutuk orang tu bagai..kuang ajar..eh2,tak lah kuang ajar kan..cuma macam apa orang kata apa..acuh tak acuh gitu layan..tapi jauh sudut hati aku..aku rasa aku ni kejam beb..tapi..sebab ego agaknya...bila orang lain yang sama perasaan macam aku..wat endah tak endah ye orang yang di annoying kan..aku pun turut sama ikut..sedangkan memang dekat hati ni..bertimbun-timbun rasa bersalah dan kesian..tapi itulah kan...manusia....jadi aku rasa..kalau aku tak suka orang tu..baik aku diam je...kadang2 memang selalu juga terasa hati dengan orang,berkecil hati semua..tapi semua tu aku simpan je..kalau meletus mampuih sesorang..haha..aku cincang 14 belas....

itulah..bila hati kata lain..buat pula yang lain..kesudahan ye..aku menyesal..lepastu aku rasa bersalah...tetapi itulah..aku hanya mampu merancang dan ALLAH..yang menentukannya...ok..tetiba..keluar tajuk..haha...
aku juga tak boleh nak benci orangkan..macam semua orang suka aku...betul tak???

pernah tak korang berperasaan begini??

corat-coret:apa ntah aku merepek...tak ada idea nak juga update..hihi..


16 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jgn menangis sayang..

yad'z said...

sama lah.... hati kata lain, buat lain.. ish2... lepas tu sesal tak sudah.. huhu

Lahchan said...

pernah je..sume ni terjadi bkn sumenye kehendak kita..semoga yan bersabar ye.. syg yan yg comel.. :)

saya bukan tomato said...

besela tu izyan . kddg2 kite pon same je . wuu t-t

pRiNCe said...

apesal sume kata sayng ek ?
kalau saya kate x pe tak ?? hahaha

kinn said...

tabah kan hatimu dear. ;)

nuR izyan said...

@Anisa Hang Tuahterima kasih sis 4 ur support :)

nuR izyan said...

@yad'zye..dan kite x lari dr mlakukan ksilapan :)

nuR izyan said...

@Lahchanye,fadil...Insyallah...syg fadhilah gak :)

nuR izyan said...

@saya bukan tomatoTT..moga2 kite dberi ketabahan :)

nuR izyan said...

@pRiNCehahaha..sgt x leh blah taw..:)

nuR izyan said...

@kinn
Insyallah...:)

Ain Atika Zailani said...

rilax friend...xmo nangis nangis..biasalah orang ni macam macam ragam dia..be cool je x payah pk kan sangat okay=)

Sara Ali said...

tetapkan pndirian....
insyaAllah,,

sy pun kdg2 mngalami perkara sedemikian,,,
sedih,,,,itu ini,,,
bermain dgn perasaan sendiri,,,
kdg2 tu terasa kosong....

nuR izyan said...

@Ain Atika Zailanitulah lah kan sis..thx 4 ur advise :)

nuR izyan said...

@Sara Alithx sara..btol tu..Mudah2-mudahan diri ni terus dberi ketabahan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...