Monday, August 8, 2011

promote..promoter...ape kes??

..ASSALAMUALAIKUM..

Home sweet home!!!hehe...aku tiap-tiap minggu home sweet home..ntah bila masa tak home sweet home..huhu..memang lah rumah dekat 30minit je pun dari uitm lendu..so ape ada kes aku balik rumah kan..hehe..




aku tahu menjadi promoter ke..sales assistant ke(betul ke tak ejaan tu)..menjadi kedua-duanya bukan mudah..apa kerja je mudahkan..semua kerja ada susah dan senang..ada kena perah2 otak..mengalirkan peluh keringat..dan sebagainya..ha!tapilah kan yang paling aku tak berapa nak berkenan bila orang ke orang yang promote produk2 kan kacau aku nak shopping..hehe..bukan apa..kadang2 tu terbantut niat sebenar nak beli benda lain..tapi sebab aku ini cepat terpengaruh pergi pula beli benda mahal yang di promote..jadi memang tak patut lah ada promoter kat tempat2 shopping ni lagi2 bagi insan yang cepat terpengaruh macam aku..haha..

tapi apakan daya ini juga kerja mereka..dengan cara ini mereka cari rezeki..ye tak??fikir positivenya itu kerja mereka..yang kita ini fikir negatifnya..diaorang menyibuk time aku nak shopping..ada baik buruknya juga kan..misalnya lah promoter yang dok promote produk dekat bahagian alat kosmetik,pencuci muka semua...yang bagusnya..kalau aku malas nak tengok harga aku tanya dia..haha..padahal harga dah terpampang besar2..tapi aku pergi shopping tak pakai spek..jadi tak nampak harga..yang negatifnya..mesti kita fikir..sibuk lah amoi ke,kakak ni ke..kekadang niat nak beli terbantut di situ..cancel terus...tapi bab2 kosmetik,pencuci muka ke hape..aku tak mudah ditipu...aku pakai bedak sejuk je..tepek 10 inci pun tak apa..



promote2 ini bagus juga kan kalau dekat tempat shopping..lagi2 yang promote air ke makanan ke..itu paling aku suka..sebab pasal makanan tak ada yang aku suka..dah bagi testing..aku test lah semua makanan yang ada..kekadang aku rasa diri sendiri tak senonoh dah lah makan banyak..lepastu buat2 lalu lalang dua,tiga kali macam orang tu tak perasan yang aku dah hamik 2,3 kali..memanglah ketidak senonohan aku terserlah...dah tu kalau rasa macam haus..tengok mana2 buat promosi air tu..even susu baby je pon..aku main tibai..lantaklah..asal hilang dahaga i..hehe

jadi promoter ke hape..itu kerja mereka..jangan pula kita marah ke hape...mereka juga cari rezeki..ye tak??
padahal diri sendiri yang dok bengang dengan promoter..sebab i rasa macam peminat fanatik kejar i..haha..gila perasantan lak ai..




corat-coret:update bila punya masa..

9 comments:

gadis kepastian said...

a'ah taw xpew....sangat xsuka bila ada sales datang time pilih barang...



http://lalinklife.blogspot.com/2011/08/lycra-o.html

kinn said...

promoter air kin suka. sebab dorang ajak minum. kehkeh ;p

apisv2 said...

susah dak sbgi promoter?

nuR izyan said...

@gadis kepastianbtol tu..sibok je taw..:)

nuR izyan said...

@kinn
hehe..same la kiteww..kiteww pon suke..:)

nuR izyan said...

@apisv2ntah la wak..kitew pon x taw..tp mcm rase bengang2 kot :)hee..

POSH76 said...

blogwalking

Ain Atika Zailani said...

hahah kesian awak..sabar lah ye...tu semua strategi perniagaan..tapi mungkin ada segelintir tu salah guna cara..buat masyarakat kite pandang negatif..

nuR izyan said...

@Ain Atika Zailanihehe..kesian kan,gitulah kan..watevapon tu keje mereka kan??:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...