Sunday, September 18, 2011

perlu ke contest like2 macam?? nih

..ASSALAMUALAIKUM..

Dah lama tak blogging...study week sekarang ni..next week final sudah...Ya Allah kau berilah kemudahan buat hambaMu dan rakan2 untuk menjawab setiap kertas..jika kami lupa kau ingatlah apa yang kami lupa..Amin..


hurmm..perasan tak dekat facebook sekarang banyak betol contest yag suruh like2 lagi2 contest yang bab dok tayang gaya-gaya menarik perempuan..motif sangat kan....huhu...

sekarang pula kita perempuan ni kalau tak tepek gambar besar gajah,yang cantik gojes memang tak sah kan..ok..cakap untuk diri sendiri...siapa je yang tak nak orang cakap dia cantik..betul tak???even ikan duyung pun nak orang kata dia cantik..aik??macam tak ada kaitan je haku ni...


mak aku sendiri pelik ada juga contest like2 hape style your hijab lah,apa lagi contest yang melibatkan like2 gambar perempuan yang rasanya menarik..mak aku kata apo jo merepek diaorang ni...contest macam ni pun ada ke..dok tayang mayang..mampuih lah kalau mak aku tengok fb aku tayang muka aku..huhu..tapi itulah orang zaman sekarang apo..benda macam ni semua dey all kata biasalah..moden lah kata kan..no hal lah contest macam ni..habis kalau kau suka ingat tak ada ke orang annoying dengan contest macam itu..tapinya itulah bukan aku tak suka..takkan lah tak suka tengok orang cantik kan??nenek kita pun suka tengok..cuma itulah bila terlampau expose..takut orang menaburkan fitnah terhadap kita..even dia tak pernah jumpa kita face to face pun..

lagi 1 contest paling tak boleh blah yang "sweet couple"...couple2 hape lagilah..penin mak nak..huhu..yang tu lagi tak boleh blah pakwe makwe yang belum sah berpegangan tangan,peluk2,cium pun join lah contest ni..oh,memang romatika de amour aku tengok..aku pun rasa nak join je..mesti kalau parents aku tengok gambo aku tu terus pengsan 60saat kan..tak sanggup aku...ha!ni pun lagi satu..akan mendatangkan fitnah..fikiran buruk orang terhadap korang..apa lah korang akan fikir bila gambar sepasang kekasih yang belum ada ikatan yang sah berpelukan,pegang2 tangan semua..tak akan nak kata..ala biasalah...mesti orang akan fikir negatif..ye tak??well di alam maya ni kena lah juga jaga diri kan..bukan post apa kita suka..bukan boleh buat sesuka hati...

so,aku rasa tak patutlah contest macam ni ada kan??hanya menimbulkan fitnah sahaja...kita tak tahu apa orang fikir tentang kita..memang hanya di screen laptop..tapi seribu fikiran dan kata-kata boleh ditafsirkan..lagi2 bila ada benda yang kita  buat macam tak sedap mata memandang..kalau live pun begitu apa lagi yang tak nyata kan...kita pun tak naklah orang kutuk kita..betul tak??
so..bagi korang camne pulak??..

tulisan ini untuk mengingatkan diri sendiri agar jangan terus terleka..
moden sangat susah..ketinggalan zaman tak boleh pula...jadi yang berfikir melakukan sesuatu perkara itu..siapa lagi kalau bukan diri sendiri..

corat-coret:dah lame tak update...rasa semakin jauh dari blog ni..hehe..


12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tak rajin nak mengelike kontes kat fesbuk.

sorry semua.

:D

nuR izyan said...

@Anisa Hang Tuahhehe...btol tu sis :)

FarHANa aZwA said...

btl...hehe

kinn said...

setuju! alaahhh, bukan stakat kat fb, yg contest blog pasal couple2 tu pun menyampah nengok nye. xperlu kowt. eeewww

*luahan perasann. ekekeke ;p

Dr.Ainul said...

huhu kecewa jgak dgn apa yg b'laku lani..apa nak jadi daa dengan dunia rini..ikut hati nk cincang je admin dgn yg mengelike tu..

sori2..t'emo cikit..

hehe dah lama dok crik tmpt nak lpas geram :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak masih bebas dr gejala contest like2 ni.. cuma slalu di minta like gambar2 yg join contest

nuR izyan said...

@FarHANa aZwAbtol kan??hehe :)

nuR izyan said...

@kinn
haha..yg kaple2 maple tu lg x leh blah..hape2 je..adeh :)

nuR izyan said...

@Dr.Ainulhehe...bleh je lpas geram kt sinie..cincand??hehe...xtreme tu..:)

nuR izyan said...

@THE LEKAT LEKIT STORYsamelah kite..mls sbenarnyer nk like..ish..:)

Cik Bunny said...

bile je ade entri contest like terbanyak memang tak nak join. macam penaja nak liker ramai kat fb =.="

nuR izyan said...

@Cik Bunnyyah!mybe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...