Friday, November 9, 2012

BLOG DAH 3 TAHUN!!!:ENTRI LAMA VS ENTRI BARU

ASSALAMUALAIKUM



Oh...sebenarnya blog aku dah lama 3 tahun...apa aku ni sengal sangat tak perasan..selalunya kemain take care blog bagai minyak yang panas...huhu...aku tak tahu apa yang aku kata-kata kan ni...sejak akhir2 ni..Bahasa Melayu aku semakin menurun...ni gara2 banyak sangat study in english kan...

dah tiga tahun aku blogging rupanya...tapi gitu juga..haha..dah kata malas update kan..cuma sekarang aku tetiba rajin lah juga...betapa BELOG IZYAN SHAMBA ni sebenarnya berjasa dekat aku..sebenarnya time sedih2 ke stress2 ke barulah aku hupdate dengan post2 yang lawak lah kononnya..padahal aku merapu tak sudah...sampai orang ingat aku ni penyapu ke*tak ada kaitan*...lepastu tulis ngarot macam orang mental betul...tu tak lain tak bukan...aku cuba mengubati hati yang sedih dilanda kesedihan..maka mengarut di blog gojes aku ni aku rasa hilanglah sikit sedih tu kan...hehe...ahaks!!gedikzz sangat ko nyah...tapi of course lah satu paling aku suka...dapat side income kan..kih3...aku kalau bab duit..macam gini...tidak lupa...tapi bukan senang nak dapat income ni..nak maintain traffic blog ni..maklumlah i olss bukan fames blogger...hehe...*head down*..apa jadah...namun ceria2 adalah moto aku dalam blogging..apa je punya radom kata2 aku cakap ni...mungkin orang yang selalu baca blog aku*ada ke??hehe*..tahu aku memang gini mental orangnya..haha..mak ai panjang lak..

ENTRI LAMA VS ENTRI BARU

TAJUK ENTRI

haish...even tajuk entri masa awal-awal blogging dulu pun dah buat aku nak pengsan...sebab malu..haha..budak-budak sungguh..short form tu jangan cerita lah kak jah..joyah tak sangka tahap penulisan i dulu gitu..bad..bad..'pIC2 Tmn2 KU'...padahal sebenarnya picture2 teman2 ku...kalau orang salah faham ingat taman2..hehe..tulisan pun nak fancy gitu..kecil besar..haha..cute sangat aku ni kan???harap maaf...yang kanan tu baru entri yang baru-baru...barulah tak short form kan??tengok even tajuk entri pun perbezaannya ketara..


TULISAN

kekadang tulisan warna-warni bagai...tetiba bila aku tengok balik entri yang dulu..tetiba sakit hati dengan diri sendiri..ni dah kenapa dah kalah rainbow pula tulisan entri aku ni..hehe..betapa sukanya aku dengan coloring sampai tulisan dekat blog pun nak 7 warna..7 baris lain2 warna...peminat kumpulan rainbow aku ni*kumpulan mana pun aku tak tahu lah..haha*..tulisan besar kejap kang kecik..jangan cerita lah memang ada...dulu time blogging memula..semua benda nak di testing..tulisan kejap kang bold..kejap halus pula da..hehe..tapi sekarang hilang dah warna-warni..gelap je hidup aku..hehe..tak lah

PENULISAN

Penulisan...jangan cakaplah mengarut tak tentu pasal..haha..tapi dulu apa lah aku addict sangat dengan jepun...dah entri semua pasal artis jepun..adeh...sekarang dah korea pula..sebaik aku tak buat entri pasal orang korea..kang kalau aku buat entri pasal artis korea..sampai 1 entri patutnya tapi 10 mukasurat..huhu...lepastu ceritalah ntah pepe pasal diri aku..kah3..bila baca balik...jangan kata gelak guling2...gelak menangis sambil pejam mata bersama-sama kucing tercinta pula*bila pula aku ada kucing*...
tulis tu pun macam nak bajet jugak...short form yang teramat...tmn(teman)...kwn(kawan)...padahal boleh tulis pepanjang kan..sebab aku baca tips2 blogging kalau tulis entri janga guna short form sangat orang meluat...memang betul..aku baca entri aku yang lepas-lepas memang aku meluat..hehe...dan terasa seperti mahu mengedit segala entri lama aku tu..keraneww short form sangat..dan penulisan aku still macam biasa..ok lah asal entri aku bisa menggelikan hati orang..hoho..apa saje lah aku ngarotkan ni..

tapi blogger sekarang aku rasa ok dah...yelah dulu macam kuno sangat..apa pun tak boleh..hehe..awal-awal blogging memang gitulah kan...still merangkak...aku pun serious blogging after 1 tahun lebih ada blog..sekarang ni lepas 3 tahun lain cerita..suam-suam kuku kaki..hehe..anyway

HEPI BESDAY BELOG IZYAN SHAMBA 3TH!!LOL!!

corat-coret:yah bejaya pun update!!



4 comments:

zila manaf said...

wow....keep writting

kyna said...

YANG PENTING TERBAIK LOHHH ..
BGGA APA DPT BUAT ENTRI KTA SNDIRI RITE .. ^__&
FOLOW SINI ...

nuR izyan said...

@zila manaf

hehe...Insyallah :)

nuR izyan said...

@kyna

hehe..yup!!thx follow..will follow u back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...