Monday, January 7, 2013

ADIK KECIL YANG BERBEZA UMUR BELASAN TAHUN

..ASSALAMUALAIKUM..

bosan lah sangat sekarang ni..tetiba je rasa macam semacam nak hupdate entri baru...tapi tak tahu tulis apa..hehe..tetiba teringat adik aku yang kecik tu...bila umur dah 21 ni ada adik kecil yang baru nak masuk darjah 1 aku rasa nak gelak pulak..hehe..bertapa tua lah kakak dia ni ha...dia habis sekolah menengah...aku dah 30++ dah..o mak ai...tua..hurmm..jangan haraplah aku nak memanjakan dia nanti..hehe..untung lah kan dia ada kakak2 dengan abang yang dah besar...senang hidup dia..hehe..mesti ramai macam ni jugak kan..ada adik kecil yang bezanya berbelas tahun..aku dengan adik kecil aku beza 14 tahun..sebab dia lahir masa aku umur 14 tahun dengan kakak pertama 16 tahun....hehe..


ok..motip je tepek muka sendiri..kahkahakahak...ni adalah kakaknya..


yes!dan ini adik aku yang comel macam kakak dia juga..ok perasantan jap..adik aku ni orang selalu salah konpius lelaki ke perempuan ni semua gara-gara bulu mata dia dan mata dia yang cantik macam aku juga*kahkahkahak* dan juga dua dimple di pipi dia..ni pun macam aku juga*kahkahkahkahak..*maaflah aku kalau bab perasan memang paling ternombor satu sekali...aku pelik juga padahal adik aku punya pakaian memang lelaki habis!!huhu..juga orang konfius adik aku lelaki ke perempuan..lelaki la uolss!!


bila aku tengok gambar adik aku time baby macam nak nak guna apa-apalah alatan dekat dalam doraemon punya poket bagi adik aku jadi kecil time gigi dia ada 2 batang je kat depan..haha...yelah..time tu konon aku beranilah konon..kental gila bagi adik aku gigit jari aku..bila gigi dia dah penuh aku pula gigit jari dia..huhu...ni buang tebiat namanya...manalah tahu nak ada adik lagi kan..yelah...dengan usia mak ayah aku..manalah tahu nak dapat adik kecil pula kan..setelah 12 tahun mak aku tak mengandung..sekali mengandung pula aku..rezeki yang sangat sangat..apa aku kata ni..hehe..aku pun tahu mak aku mengandung time kandungan dia dah 4 ke 5 bulan...ntah aku tak ingat..patutlah aku tengok perut mak aku lain benau...rerupanya something in there..kemain english aku..hehe..time dapat tahu  tetiba aku rasa nak kahwin lak..kah3..ni buang tebiat tahap 4..


bila aku jadi ibu nanti dah dapat bayangkan dah..haha..ribut taufan melanda...time adik aku ni baby lagi dan tak buat kerja merepek memang lah okay je..kalau sekarang...hehe..tak nak pula aku jerit satu rumah...sampai kalau dekat shopping mall pun aku boleh terjerit marah dengan kuat..maklumlah...kalau dah merepek2 mana tak marah...aku memang garang...tu pasal si kecik ni cakap aku yang terpaling garang sekali..paling tak boleh blah aku pergilah tengok baju dekat butik apa ntah dengan adik aku..ada ke orang tu kata..anak ke??mak ai...mak2 sangat ke aku ni.padahal aku ni comel tahap gaban lah*perasaaan*...tapi kalau tak ada sekecik ni memerap dalam bilik 24 jam...maklumlah adik-beradik semua dah besar...buat hal sendiri...ada si kecil baru lah tak duduk terperap je dalam bilik...silap2 aku yang memerap ni boleh dipanggang jadi bbq*ok..mengarot..*aku pun rasa macam aku mak2 yang excited tengok anak2 dia masuk darjah satu..hehe..kalau boleh aku siap nak jadi cikgu kat kelas tu..extreme tahap 3...hehe...

semoga sekecik membesar dengan jaya ye!!hehe..siapa macam ni juga ada adik yang beza berpuluh,belasan tahun...aku kan sebenarnya nak jadi adik...tapi aku ada adik lagi..kih3...sebaik dua2 lelaki..kalau bawah aku perempuan..memang aku tak nak..kah3..nak juga jadi anak perempuan last aku ni..huhu..aku memang manja sikit..:)



corat-coret:o mak ai panjang..hehe..







3 comments:

Ikhwan Redza said...

Menarik gaya penceritaan akak. Kebetulan adik saya sendiri pun baru masuk tahun 1 di sekolah yg sama dengan saya pada tahun ini. Akak..macam mana kita nak add akak kat Blogger group saya di fb ? Saya ada ada hantar friend request kat akak tetapi rasanya akak dah limit kot..???

nuR izyan said...

@Ikhwan Redzahehe...tp akak dgn adik akk umur bagai lagit&bumi..hehe :)

Mimie Najib said...

bestnya ada adik kcik lg..akk tingin nk ada adik kcik..dulu la msa sekolah..klau sekarang xyah la..tnggu sendiri branak la..haha

*ni kalau akk nak jarak umur jauh camni, cnfirm la ank akk nti orng kata anak pencen..hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...