Friday, February 22, 2013

Cashout Nuffnang kali ke-3 & Cara dapatkan BE Nuffnang My style!

..ASSALAMUALAIKUM..

Alhamdulillah..cek nuffnang sudah sampai pun ke rumah dan ini untuk kali ke 3.Aku teringat lagi time cek nuffnang kedua aku sekali lesap..tapi sebaik nuffnang hantar cek baru tapi kena tunggu dalam masa 1-3 minggu untuk dapat cek baru jadi terus je tukar cek nuffnang tu bila dah dapat jangan nak simpan-simpan ...sebaik si nuffnang nak bagi cek barukan kalau tak duit aku hilang gitu je..penat tau aku merepek dekat blog ni.3 tahun blogging 3 kali cashout..oklah tu..Alhamdulillah..


bolehlah i olss shopping..hehe...kawan-kawan aku ramai tanya macam mana nak dapat duit dari nuffnang ni..senangnya je...DAFTAR NUFFNANG!!hehe..daftar dan letaklah iklan dekat blog korang..sebenarnya aku ni tak ada strategi sangat dalam bab-bab nuffnang..nak belajar nak sibuk fikir pasal nuffnang lagi..serabotlah hai...tapi Alhamdulillah...rezeki..aku dapat cashout untuk kali  ketiga..buka beriban pun ratusan pon jadilah...ngee~~aku bukan femes blogger dapat riban-riban...sekarang ni aku tengok nak dapat CPUV macam susah je..3 terakhir CPUV iklan aku pun dah credited after sebulan dok menari baik punya dekat blog aku..sob..sob..ini semua gara-gara aku private kan blog selama 3 hari sebab nak edit blog


lepas dah cashout jadi sekarang ni di akaun nuffnang aku ada 20.92sen je..nuffnang kedekut!!hehe..padahal aku yang tak reti nak bernuffnang..terima kasih banyak-banyak nuffnang..tapi sepatutnya sekarang ni dah 50hinggit da..haha..minta lebih lak aku..dush!!

nak dapat CPUV sekarang macam lambat je..tapi sabar ok..ada punya...cubalah hantar ticket tanyalah apa-apa soalan..mesra-mesra sikit dengan cik nuffnang tu..tapi aku tak tahulah aku tak boleh hantar ticket..asyik error je..jangan sampai aku betulkan database nuffnang..poyo..ilmu programming,database aku ni dah lame x guna...tapi aku memang tak pernah hantar pon ticket tu..hehe..

-yang penting pastikan iklan nuffnang dah diletak di tempatnya yang sepatutnya..ketiga-tiga iklan tu ok-

-update survey nuffnang kalau boleh tiap-tiap hari-

-rajin-rajinlah update blog menunjukkan korang aktif..kalau tak nak update blog tu tiap-tiap hari..repost je entri..mudah!*taktik kotor aku.hehe*-

-Traffic/pageviews blog??orang kata kena tinggi gitu..tapi blog aku tak tinngi mana...biasa-biasa je..kalau boleh kekalkan pageview tu ke unique sehari 100..blogwalking dan promotelah blog tu..sekarang banyak tempat boleh ping entrikan.lagi satu bila dapat CPUV/BE tu cuba kekalkan..nuffnang ni kot2 uji kita ke nak maintain pageview blog kite ke tak-

ok..tu jelah yang aku buat..tapi ramai lagi yang ada cara-cara lain..cari je kat pak cik google.jangan putus asa ok..teruskan blogging..rezeki tu ada di mana-mana..aku memang setia dengan nuffnang..cuma lepas nuffnang macam lambat je bagi BE baru aku telah mengkhianatinya dengan join letak iklan heartbeat..hehe..tapi i tetap sayang nuffnang*bodek lebih*
-





26 comments:

cik nana said...

wahh bestnyaaa rezekii...

yan shamba said...

Alhamdulillah..hee :)

MawardiYunus said...

mohon tuan rumah belanja hehehehe

yan shamba said...

hehe...adeh...x cukup lak duit :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Skrg ni bagi saya nuffnang ni takde strategi untuk dapat BE, ikut nasib. Traffic ribu riban pn blm tentu dpt BE dah skrg.. tp traffick bawah 100 UV pn blh dpt sebulan 3 ke 4 BE.. mesra ke ramah ke kalau dgn nuffnang skrg ni ikut nasib & rezeki je. berbanding dulu.. memang kalau traffic meriah, BE pun meriah

yan shamba said...

tulah..kite sampai skang x pam nuffnang ni..blogging je lah..nuffnang nk bg ke tak..suka hati lah dia..kalau ada rezeki Insyallah..kite pon x prnh mesra dgn nuffnang..nk anta ticket pon error je..camno??hehe..tp setia jelah dgn si nuffnang ni..huhu..:)

Azwar Syuhada said...

Fuyooo....dah cash out tu . Tahniah.. lepas ni boleh shopping sakan . Buat masa ini, belum berkesempatan dapat BE la..sobbb... :(

yan shamba said...

huhu..x de duit..terpaksa cash out...hehe...yuhuu!!shoppin..kan..BE..BE..bilalah nak dpt ni..3 last BE tmt 2 mnggu lepas..sob..sob..:)

Katak Comel said...

tudia, taktik jht dye..
kahkah

xila dot said...

wahh murah rejeki ni :)

Flower Haziqah said...

wah bestnye dapt income..x snka pla sy bebelog ne dpt income..salam ukwah,,

yan shamba said...

tudia..segala taktik kena gune..hehe..:)

yan shamba said...

Alhamdulillah..:)

yan shamba said...

Alhamdulillah..yup..berblog ni pon leh dpt income..Insyallah..salam ukhwah kembali :)

Azie Kitchen said...

As salam. Boleh tak tanya macam mana nak privatekan blog, esp blog yang dah tak aktif pulk yg dapat CPUV. Kedua macam nak repost entri dan ketiga apa dia ping. maaf lah masih banyak kena belajar

Azie Kitchen said...

Yan.
Terima kasih atas perkongsian. Settle done. dah test repost the earlier entry.

yan shamba said...

@Azie Kitchenhehe..sama2..kalau ada apa2 pertanyaan Insyallah kita boleh bantu :)

heirizalieyana said...

nk tnya,,nk tukar cek nuffnang hny ke hsbc bank aje ker ? klw bank lain boleyh x, , nnti inform yana kt cbox eh

Ahmad Zaki said...

Boleh minta sikit... hehehe

deeya_wanie said...

i'm newbie..huhu..check total uniques nuffnang baru de 10..kosong jekk..huhuu....cmno tu..meh le jalan2 tgk blog Deeya..

Rina Zainal said...

Nak tya kalu kita letak iklan heatbeat tu ganggu be kita kat nuffnang ke?sebab saya pun letak 2 iklan tu..

yan shamba said...

@Rina Zainaltak ganggu BE..tp status akan bertukar ke non-glitterati..dan maybe earning mcm slow sikit & nk dpt BE baru maybe susah sikit :)

Cinta hazanis said...

krik3~~

tengh stdy tntng nuffnang.:)

Aisyah Nabila said...

Seronok cerita pasal dapat duit ni. Saya tak cuba lagi. Nak Tanya mcm mana dia bayar tu. Kena bg no a km sun ke?

Aisyah Nabila said...

Sorry, taiping error. Kena bg no .akaun bank ke?

Akeyla Azmi said...

Thanks kak <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...