Friday, March 1, 2013

KESUKAAN,OBSES KITE TERHADAP SESUATU BENDA/PERKARA..KORANG PALING SUKA APA?

..ASSALAMUALAIKUM..

sangat suka dengan warna ungu..

aku pun sebenarnya tak tahulah sejak bila aku begitu suka atau obses dengan warna ungu ni..semua benda aku beli mesti warna ungu..dari bekas makanan,cawan,sudu senang cerita semua barang aku beli warna ungu..tulah kdang-kadang susah juga bila dah suka satu benda tu kan..aku kalau dah tak ada warna ungu benda aku nak beli tu..memang aku tak beli..bagus juga jimat duit..tapi ada tu saje je benda cecomel warna ungu bukan guna pun tapi nak beli juga..asal warna ungu..tak peduli..yang kawan aku pula dengan pink dia..very the girly sangat tau..sekurang-kurangya..purple sweet..hoho..fakta manalah aku main taram tau..

kalau waktu sekolah dulu lagilah tak ada motif... apa punya hobi tau..kumpul kad topup..banyak pula tu..kalau dikira berapa banyak aku topup tu...tak nak kira sebenarnya..duit habis gitu saje...takde ke telefon free je..nak contact tak bayar...buatlah satu..suka hati aku je kan..bankrupt orang...telefon rumah je free time aku guna..tapi ayah aku kena bayar..hehe..free apa benda kan...


lagi satu pula..kesukaan aku dengan coklat!!delicious..marvleous..yummy!!kemain melampau perasaan suka aku tu.. kesukaan  aku terhadap perisa coklat memang sangat tidak boleh dibendung*geli ayat..*selalunya kalau ayah aku beli air susu tu perisa coklat atau coklat padahal untuk satu rumah..tapi aku rasa macam aku seorang punya je..hehe..sensitif aku kalau tengok air coklat or coklat tu tinggal sikit..mulalah aku emo kang..hehe..lepastu mak aku pun pujuk "besok bilalah yang baru"..grrr..aku punya kemanjaan memang meluatkan dah besar begini..hehe..hei!biarlah..mak kita sayang kita..motif..then kalau beli air perisa lain...well,i ollss pandang sebelah mata tau..hidung pun kucup je..saya tak heran u olss..kakak aku pun kadang-kadang dengki tau..saja beli aiskrim jagunglah..lepastu yang tak ada perisa coklat..sebabnya dia tahu aku tak akan makan langsung...lepastu jadinya bila aku rasa perisa lain..macam stroberry..aku rasa mual..rasa strawberri tu macam ubat cecair yang pink tu..tak mau..hehe..


korang pula apa yang korang suka sangat..yang ala-ala obses tapi bukan obses..apa ayat aku ni..hehe..


10 comments:

✿MisS NadRAH♥ said...

saya suka wane pink=)
n satu je cerita korea faverat-running man.hehe

I K A :) said...

ika obses buku ^^ pantang nampak segala mak nenek punya buku . mesti nak beli even sebuah pun . :)

cik lemon said...

Ungu , macam hoya infinite la . :D .

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

klu awk suka kaler ungu sy lak suka kaler merah... sampaikn leptop sy pn merah jgk...tapi xdelh semua bnda.. dn xde obses sgt...hehehe

yan shamba said...

hehe...pinky!!same suke jugak Running Man..best!!:)

yan shamba said...

hehe..bagos ni..ulat buku..kdg2 suke beli gak novel..tp x bace,..hehe..suke kumpul je :)

yan shamba said...

oh yeke..hehe..comei..:)

yan shamba said...

merah mak ngah..huhu..sebaik laptop kite x purple..tp dah tampal2 jd purple da..hehe..:)

SarahZul(bukan nama sebenar ) said...

obses saye lagi laaa . domokun! benda yang sangat last year! hahah

yan shamba said...

hehe..domokun..suka gak!!comel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...