Saturday, February 16, 2013

Time sekolah dulu apa perkara yang pelik/korang suka/tak boleh lupa??

..ASSALAMUALAIKUM..

Tetiba tadi sentimental sangat tau tengok album gambar time sekolah dulu..kelakar sangat gambar time sekolah rendah..sakailah lah sangat..sekolah menengah sebaiklah comei je..perkara2 yang aku ingat  suka/pelik ketika sekolah dulu

KAWAN-KAWAN


suci sangat muka masing2..hehe

Haruslah kawan-kawan kan..dulu sekolah rendah..tak boleh ingatlah..haha..apa punya kelakar dan nakal lah aku dengan geng2 aku..we olss pula dulu penari sekolah..top gitu..ramai juga yang dengki ntah apa nak dengki pun aku tak faham..kawan2 sekolah rendah masih contact lagi sampai sekarang cuma tak berpeluang jumpa lagilah..ada juga yang dah jadi artis..memang dah agak dia akan jadi artis..memang ada ciri-ciri..maklumlah orangnya memang cantik..belek2 kad raya time sekolah dulu..sekali ada pula kad yang dia bagi aku tulis 'sahabat baikmu'..wah gitu..kecik2 dulu ada juga sahabat baikkan..hehe..kelakar..tak sangka kawan yang aku rapat time sekolah rendah dulu jadi artiskan..tak tahulah dia ingat aku ke tak..tapi aku pernah tegur dia ingat aku ke tak..dia kata 'anak nasir kan?'..ok dia ingat aku..huhu..

PENSEL TEKAN DAN LIQUAD PAPER


ni jadah apa pula ni..pensel tekan dulu time sekolah rendah asyik kena rampas je...stress haku tau...dah lah shaker..habis duit i olss beli shaker tapi semua akhirnya jadi harta sekolah*tak puas hati*tak tahulah kalau sekolah aku je ke hape..pensel tekan tu kan lagi mudah tak payah nak bawa pensel 2B 10 batang pi sekolah dan lebih kemas..kalau pensel 2B tulisan aku saiz XXL tau..overdose..buat spotcheck bukan main 2,3 beg plastik hitam..gamaknya pensel tekan kena rampas..hamboi...ponat den beli..liquid paper time sekolah menengah pula..tengah seronok berliquid paper..sekali kena rampas dah...pasrah je lah..hehe..


CIKGU-CIKGU YANG BERGAYA


gojes sangat tau..aku pun time tu konon bercita-cita lah nak jadi cikgu juga..bolehlah i glamor gitu..motif je..tapi orang macam aku yang tak penyabar ni tak usahlah...very mem besar like image*apa tu..hehe*mulia sangat kerja sebagai pengajar ni kan..betulkan cikgu2 korang dulu pun gojes2,glamorkan..paling suka nak tengok kasut dia..haha..


SEGALA HUBUNGAN ANGKAT

gambar aku pun..haha..

paling tak faham...dari ke abang,kakak,adik perempuan..aku tak pernah pun..jadahlah declare bagai..haha..klako sangat u olss..aku dulu jenis jual mahal punya orang..jadi segala lamaran*tolonglah lamaran*semua i reject..aku ni seorang yang susah sikit nak di approach..lagi orang minat..lagi aku lari jauh2..tak tahu asal...aku suka marathon kot*kaitan sangat*..tapi dah kenal cam biasalah..cakap tak mau berhenti..macam aku seorang je ada mulut..banyak juga surat2,hadiah aku dapatkan even tak berangkat pon..orang bagi..terimalah u olss..terima kasih sangat dekat mereka..saya pemalu orangnya..hehe..manalah Prince Charming aku ni..tetibe..hehe..


SEKOLAH PAGI DAN SEKOLAH AGAMA


masa sekolah rendah dulu ada sekolah pagi dengan sekolah petang..sekolah petang,sekolah agama..aku ni dulu punya nakal..zama golap den dulu..hapelah kalau ingat geleng kepala seribu kali..paling tak nak pergi..selamba je lah ponteng..ustazah bengang kemain dengan aku dan geng2 aku..adeh..apo bendalah aku fikir time tu kan??ustazah pula jadah kata aku ketua geng2 aku tu..hamboi...gangster sangat aku dulu..tapi sekarang aku lah paling terperempuan melayu akhir sekali*kenyataan pahit..hehe*setiap orang boleh berubahkan..aku nak berubah jadi baik..maka aku jadi baiklah..hehe..tapi ada beberapa negeri je kan yang ada sekolah petang bagai ni kan..tapi..Alhamdulillah..time tu SSRA..aku dapat semua A..ustazah pun terkezot..hehe..

korang pula apa benda memori time sekolah dulu..yang rasa macam tak mengaku tu diri aku dulu..apa yang korang tak boleh lupa??


apa..punya peace yang aku buat tu??sengih kemain..fail!!



8 comments:

Zayani Zulkiffli said...

haha. zaman sekolah paling best !

Farahin Izzati said...

muka zaman sek berbeza dengan muka masa U :P
fakta atau auta :D

najihahfara said...

sekolah agama paling best hehe

yan shamba said...

kan!!mmg best..byk sgt bnda nak gelak..hehe :)

yan shamba said...

haha..fakta bg kite..hehe..dulu comei..skang 100x comel..prasan jap..:)

yan shamba said...

mmg...tp dulu kite nakal..mls nk pi skolah agame..hehe..:)

Rudolph Von Manheim said...

Apa-apa pun, aku anggap semua dah berjaya dengan kehidupan masing-masing...

(ZAHA)

yan shamba said...

hehe..kan...Alhamdulillah..semoga makin berjaya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...