Friday, March 1, 2013

TUMBLR:CARA LETAK IKLAN NUFFNANG DI TUMBLR

...ASSALAMUALAIKUM..

3 hari tak sempat nak update blog..sudah mula sibuklah u olss...jadi aku repost je entri keje..hehe..trick2 kotor bila aku malas nak update blog..gitulah kan..kalau dah sibuk memang tak dapatlah nak update blog tiap-tiap hari..nak kena fokus apa yang patut..jadi tengok formspring ada orang tanya macam mana nak letak iklan nuffnang dekat tumblr sebab dia baca yang aku punya entri cashout nuffnang aku ada cerita pasal income nuffnang aku dari Tumblr juga.

sebenarnya kita taklah ingat sangat..tapi dah tengok coding tumblr tadi..ok..dah ingat..gitu pula kan..
haruslah apa-apa pun kena ada nuffnang akaun..kalau tak ada pergi daftar dulu dekat NUFFNANG ni..

1.LOGIN TUMBLR

2.Kalau dekat Tumblr page just click customize dekat atas,kalau dekat Tumblr dashbord:

SETTINGS->WHATEVER NAMA BLOG KORANG->CUSTOMIZE

IKLAN LEADERBORD


-letak code nuffnang leaderboard dekat atas coding first senang cerita letak code ni dekat atas sekali-
-kalau preview dia tulis ada error..tapi bila aku dah save dan buka page tumblr aku..tada~~


CPUV Umobile berjoget da..hehe..dan ini aku letak large rectangle iklan sekali dekat atas tu..ha..puas hati aku..orang senang nampak..letak bawah pun boleh..letak je code rectangle tu selepas code yang paling bawah sekali.tak boleh nak bagi kena letak code sebelum atau selepas coding apa sebab theme tumblr mungkin berbeza..yang pasti aku punya main taram ni berjaya dan aku rasa berjaya untuk theme lain*sukahatije*..hehe..ngee~~coding aku malas oo..oh..yes..komputer sains student cakap macam ni..hehe..ketuk 4 kali..try and error in coding tu haruskan..

SKYSCRAPER

-macam letak dekat sidebar lah-
-copy skyscraper code dekat nuffnang-
-paste di description form-



-jarakkan description korang dengan code tu sejarak yang mungkin kalau ada tulis description lah sebab kalau korang tak jarakkan nanti iklan tak muncul..macam aku..lepastu jarakkan barulah muncul!!tada~~-


-dah letak iklan ditempat sepatutnya..boleh SAVE!!-

dan theme tumblr yang aku guna  FLUID NEUE

semoga berjayalah awak yang tanya saya itu ye..kalau tak faham silalah tanya lagi..the reason why aku tak nak buat tutorial..i cakap very lintang pukanglah..kang terbabas merepek..hehe..but ni bukan tutorial just nak cerita..gitu..tumblr sebenarnya tak tahulah bantu ke tak..tapi aku percaya membantu jugalah aku 3 kali cashout setiap kali taklah riban..ratusan cukuplah..Alhamdulillah..tumblr aku pun baru buat tahun lepas tapi ada 300++ followers..haha..tak lain tak bukanlah strategi aku KPOP..hehe..dan tumblr ni senang je..reblog.reblog...memandangkan aku memang setia dengan nuffnang..tak letak iklan lain..gitu..setia konon..menyampah..jadi tepek jelah dekat tumblr..tapi mestilah kebanyakannya dari blog ni..blog gojes kite pula.

oh ye..nuffnang pun ada step nak letak iklan ni..tapi ah..those coding..cannot find ma..hehe..


3 comments:

nn lylyn said...

pernah cashout duit dri nuffnang x? macamne nak tambah org klik iklan kite ye dik?

yan shamba said...

Alhamdulillah...dah 3 kali cashout sepanjang blogging ni..org klik iklan tu sebenarnya kita pun tak tahu..tp Insyallah ada org klik punya..kita pun kliklah iklan org lain juge..lagi 1 letak iklan dkt tmpat org sng nmpak..:)

Ct Edzreena said...

thanks for d info...iklan yang banyak2 ni mcmana nk buat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...