Saturday, March 16, 2013

Style shopping macam ni..pengsanlah aku..

..ASSALAMUALAIKUM..


rehat-rehat..hehe..banyaklah kamu izyan oii..oh yes..pergi shopping tadi..tapi macam nak beli ke tak benda yang aku dah lama nak beli..i'm cheapskate..ok kedekut..bukan..nak jimat sebenarnya..cuba jimat sikitkan...nak kurangkan bershopping ni..berjayalah rasanya kot..asalkan tak ada benda yang menarik perhatian aku..hehe..

selalu pergi shopping dengan kakak,mak,kawan-kawan memang style shopping macam-macam..kalau shopping dengan kakak-kakak aku paling tak tahan..hai lah kakak aku 2 orang tu..kalau shopping penat haku..mahu nak tercabut kaki..sebab style aku shopping senang je..aku nampak benda yang aku minat terus je amik..tak ada aku nak compare ke..belek-belek ke 4,60 kali..cari lain ke..yang pertama aku nampak tu aku terus angkut yang bestnya memang sentiasa cantik terutama bajulah...bila aku dah pilih orang kata cantik dan jeles pula pastu mulalah.."lah tadi nak amik yang tu"..fikir banyak kali siapa suruh....ahaks..kahkah..itulah kena pantas ok u olss..


memang simple je aku kalau di bawa shopping tak ada aku nak masuk kalau 10 kedai kasut semua aku nak masuk..30 kasut nak cuba sarung..alih-alih keluar kedai hampeh.."satu pun tak cantiklah","besok kita pergi XXX"..memang hailah mangkuk..hehe..10 kedai,30 kasut..satu tak berkenan..sabar je den tau..jadi kakakku tu kalau nak ajak shopping pastikan u olss dah survey dulu dan fikir nak beli rupa macam mana..ha...senang masuk terus serbu dan bayar..kadang-kadang kalau tanya pendapat aku.hehe..biasanya bab fashion..malas nak komen.sebab taste berbeza...sebab biasanya apa orang pilih tak cantik dihati aku..hehe..suka hati je kan..aku suka style yang sweet2 gitu..walaupun aku masam je sebenarnya.


kalau mak pula sebab shopping barang dapur sukalah..hehe..time tu semua jadah makanan ringan nak angkut..yang penting semua aku punya..haha..kalau dengan kawan gitu juga macam kakak aku..tapi diaorang dah aim lah dari awal..tapi biasalah kalau dah banyak kedai baju,kasut semua..mestilah nak masuk tengok-tengok juga..kalau dah tergoda beli..haha..biasanya aku beli baju yang antara RM 15-25 je..murah tapi cantik je..malaslah nak beli mahal-mahal..aku cheapskate*apa tu??...pi google*

baju takat jalan-jalan gitu je..sudah nak glemer sangat..tengoklah status kita juga..mampu takat mana..eh2..tetiba pula..ha..gitulah style shopping aku simple dan tak berjam-jam..korang lak macam mana?ada tak style shopping yang buat korang panas je..eh2..boleh pula..tapi tipulah i tak suka cuci mata tengok baju2 kat shopping complex tu kan..best je..cuma kaki lenguh lah hai..sebab tu ayah aku pun tak pernah ikut pi shopping kecuali time raya..hehe..


motif..tepek gambar..hehe..

12 comments:

umie said...

shopping..saya suka saya suka..hehe
salam perkenalan..:-)

Alyn Roslan said...

nak shopping kna planning..baru tak la penat..kih3

Azie Kitchen said...

Saya pun mudah berkira, kalaunyg jurujual recommend, yg tu saya ambil

yan shamba said...

@umie
samelah..suke suke..paling sukalah..hehe..salam perkenalan kembali :)

yan shamba said...

@Alyn Roslantulah kan..takde lah nak tercabut kaki ni..:)

yan shamba said...

@Azie Kitchenkita pun macam itu juga kak..kdg2 org recommend men angkut je :)

Seneorita Baharin said...

kalau pergi shopping dgn2 kakak2 mmg penat kann,hehe, masuk sana xberkenan masuk sini xberkenan penatt, last2 xbeli pong, tensionn..hehe...Btw shopping kt on9 lg best, byk pilihan dan xpyh nak penat2 jalan, blh buat survey dulu then baru beli, tambah2 beli kt zalora mmg terbaekkk :D

yan shamba said...

@Seneorita Baharinhaha..betol tu..kite pun selalu beli on9 je...lg cantek2..x penat kaki ni :)

Fifi Zaffida said...

sama la nga saya, saya tak suka belek2x lama2x, saya akan rembat ape yang saya berkenan jek.. heee, dan suka try2x kasut jgk..hahhaha

yan shamba said...

@Fifi Zaffidammg mls kalau kite nak belek2 ni..first choice selalunye..kasut slalu gak sarung..tp x smpai sume kedai..hehe :)

Harith Iskandar said...

huhu belek sj pon dah 4 60 kali yer...wallaaa letih tu nak tunggu :)

yan shamba said...

@Harith Iskandarhahaha..mmg..rase nk tercabot kaki..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...