Monday, April 22, 2013

CUTI-CUTI MALAYSIA:'ISLAND HOPPING' DI PULAU LANGKAWI

..ASSALAMUALAIKUM..


Malasnya nak update blog ni..hehehe..semakin malas pula aku..ingat tahun ni nak bersemangat balik blogging sebab tahun lepas..semangat blogging aku malap..hehehe..pe pun update jelah..hari jumaat hingga isnin yang lepas bercuti ke Pulau Langkawi..dah lama baru aku nak buat entri kan..hahaha..malas tau..percutian yang cepat dan singkat..sebabnya time pergi flight pukul 3 lebih..tapi tangguh lambat dalam 30 ke 45 minit..ada masalah apa ntah..ntah tak ingat..balik hari isnin pun pagi-pagi pukul 11 kot..hehehe..ini semua gara-gara akulah yang tempah tiket..sekited sangat tak tengok time flight..sorilah my family u olss..nak shopping,jejalan semua satu hari Ahad tu..


posing gedik punya..oh..yup bukan pertama kali naik..tapi pertama kali dapat snap dengan kapal terbang*alahai sadis+jakun*..with AirAsia everyone can fly*yelah tu..tipu..huhu*,komplen untuk AA..pramugara tak berapa nak hensem..THE END.

Biasanya pergi Pulau Langkawi ni asyik shopping lepastu pergi tempat-tempat lawatan kebiasaan rombongan cik Kiah macam Makam Mahsuri gitu..tapi kali ini pergi 'island hopping'..lompat-lompat pulau ye..



Banyak package yang ada ye u olss...yang aku naik bot ni tempatnya di belakang TM Resort..masa hari aku pergi ni ramai betul orang..masa 2 tahun lepas kot..tak ada pula orang...jadi kami ambil package 'island hopping'..pergi ke Pulau Dayang Bunting,eagle watching(pulau singa besar) dan Pulau Beras Basah.Kami amik boat yang 8 pax sebab family kami 7 orang je lagipun nak privasi*sangat...hehe..*kalau yang 12 atau 15 kena tunggu orang lain leceh pula.hehe..



tudia posing dengan beg sekolah gitu..pergi island hopping tak payah nak seluar  jean sangat..pakai traksuit je..kalau boleh selekeh yang mungkin..huhu..tapi aku tetap cube kelihatan cantik..hahaha..gedixx




tudia...bot menanti penumpang dengan penuh sabar..penantian satu penyiksaan katanya..derr...peduli pula aku..huhuhu..

ini jeti di belakang Resort TM

PULAU DAYANG BUNTING


siapakah yang buntingkan dayang itu??huhu..


jalan ke tasik dayang bunting tu

Siapa yang pernah pergi mesti tahu nak ke Tasik tu..alahai..lemau kaki kita..sampai sekarang kaki aku sengal-sengal lagi oiii..kemain tangga naik-turun,turun-naik..dekat situ korang boleh mandi dan ber'paddle boat'.





senyum..mak ai..mukabanguntido kau..tapi tetap ungu kegemaran kami...eh??



merendamkan kaki hapak anda di tasik ni...hehehe..ikan tu ikan keli kot..ntah aku pun tak tahu..rupa macam ikan keli..tak gigit pun..cuma geli-geli je masa dia lalu dekat kaki u olss..tapi aku takut..hahaha..tak rendamkan kaki aku pun.selepas itu ke pulau singa besar..ada helang putih..tengok tu je..

dan akhir sekali ke Pulau Beras Basah


posing jangan tak posing ok!!

dekat sini barulah we olss mandi-manda..alahai..tolonglah buat peraturan pelancong luar negara ke hape..tolong jangan berbikini dan sewaktu dengannya..geli oooo...ish..ingat ni negara kau ke..huhuhu..tak sanggup mak nak..




ha..hamik kau..banyak gambar..hehehe...kesimpulannya memang best island hopping ni..yelah tak akan pergi langkawi asyik nak shopping coklat je..lepastu pergi tempat lawatan rombongan cik kiah..sekali-sekala pergi pulau-pulau ni best jugakan..jadi siapa-siapa bercuti ke Langkawi apalagi pergilah island hopping ni.



ha...walaupun angin dok tiup sepoi-sepoi bahasa..posing tetap posing..tudung kemek memek jangan peduli ok!!

nak baca den pi melawat GALERI PERDANA,Langkawi??ha..klik SINI lah..












7 comments:

Fifi Zaffida said...

seronoknyer bercuti, fifi suka sngt nga pntai..

NinaAz said...

salam kenal blogger. jom join GA nina yeaaa :)

Mimi Azirah said...

tahun dpn baru akak nk gi langkawi dgn family

yan shamba said...

@Fifi Zaffidasamalah..tenang je...lepastu feeling2 jap..hehe :)

yan shamba said...

@NinaAzsalam kenal..Insyallah :)

yan shamba said...

@Mimi Azirahakk kena pergi island hoping ni..best! :)

Admin said...

wow.. bestnya langkawi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...