Wednesday, April 3, 2013

"SETIAP KALI EVENT PERLU KE BELI BAJU BARU??"

..ASSALAMUALAIKUM..


Update dengan kelajuan yang luar biasa sekali lagi..event..event..tapi perlu ke setiap majlis nak beli baju baru??mak aku lah selalunya tanya aku macam tu.."perlu ke awak beli baju khas untuk event tu??"..aku pun tak tahu kenapa harus beli baju baru..padahal berlambak je baju boleh pakai..semua baju cantik-cantik tak payah cerita pakai sekali je..time majlis lah apa lagi..harapan ok i olss nak glamor tak tentu pasal di hari-hari biasa..biasanya berskirt,tshirt,tudung sakai..muka pun sakai tak bertepek hape*konfiden konon*..

Tapi gitu..perempuan pula aku kan suka bergaya gamaknya..time ada majlis je lah nak meletop kebabom..time tu lah tepek make up sikit..selalu lingkaran gelap bawah mata je muka alahai kesan jerawat tak cover..sebaik aku ada mata yang cantik dan dua lesung pipit yang comel*statement perasan tahap termaksima dan tak boleh dikawal..tapi ni kenyataan dari orang ramai..wakaka..lahai..geli*bila dah beli baju untuk majlis tu memang sah2 aku pakai sekali je..last2 humban dalam lemari..tabiat buruk ni..

mak aku pun tak habislah dok bebelkan..hehe...tapi sebaik pakai duit kita sendiri..kekadang je terminta duit parents..hehe..kalau sedara sepupu sepapat kahwin pun baju nak tema juga..ha..nak tema oren lah..pink lah..padahal ada tau baju warna tu..tapi gedik aku nak beli baru juga..cuma adalah 2,3 kali pakai baju yang sedia ada..bila tak sempat nak beli..kalah aku nak kahwin kan..padahal aku datang makan je..hehe..kalau kakak aku lagi tak menahan...kawan dia kahwin tema putih..kemain..dia pun beli baju warna putih..harga tak nak pula mahal..time tu aku tak faham..siapa yang nak kahwin ni..hehe..


majlis dekat kampus ke kolej ke hape..ada pula kawan-kawan yang suka glamorous kau...hehehe...dah tau tema apa untuk majlis tu..2 bulan sebelum tu dah beli ye..siap satu hari kau khas keluar nak pergi beli baju dinner je..tapi sekarang dah hilang dah sikit suka beli baju tiap kali event ni..aku beli baju atau kain ke seluar baru..just matchmaking mana-mana yang sesuai..tapi bukan takat event je..kalau nak jalan-jalan pun nak beli baju baru..hehe..konon setiap gambar tak mau lah baju sama..tapi aku memang suka pakai baju yang sama.baju kesayangan pula..

siapa juga macam ni??tapi memang kadang-kadang tak mau beli..tapi kalau dah nampak cantik..angkut jelah..hehe..sebaik tak ada event apa-apa sekarang ni..aku pun tak ada fulus..hehe..




18 comments:

Harith Iskandar said...

kalau ade duit beli jer tp beli baju yg sesuai utk mcm2 event...so jimat :)

Alyn Roslan said...

hmm..ok jer kut..boleh bt koleksi..tapi kena selalu pkai la..klau tak rugi jer klau pakai sekali..:)

Siti(zoey) said...

klu bli baju bru rasa exited skit kan hihi..

nuraliasaqinaMY said...

Ha tula. Mmg bila dah hbs event rasa nyesal nak mamp*** sbb lepasbtu bukan nak pkai dah baju2 tu. Kopak je lebih. Nak pakai hari2 biasa cam over no pulak bergaya sakan. Huhu, maka akhirnya 3 4 taun la dalam lemari. Kuikui

aien hermionie said...

hehe.. aien kalau dinner mesti cam tu.. nak tempah baju baru.. bukan setakat baju.. tudung, kasut, kerongsang.. semua nak baru.. baju2 bermanik2 bagai.. pastu.. bila dah habis dinner.. mula lar fikir bile nak pakai.. kan ppakai time orang nak kawin.. takut tengelam pulak pengantin.. hehehe

yan shamba said...

@Harith Iskandartp kdg2 mmy asyik nk beli je..adeh..kena jimat ni :)

yan shamba said...

@Alyn Roslankan..tp buat koleksi x pkai..tu yg mmbazir je..

yan shamba said...

@Siti(zoey)btol tu..lg bersemngat nk bergambo..:)

yan shamba said...

@nuraliasaqinaMYhurrmm..gitulah kan..last2 semua da jd burok..time tu tetibe nk pkai lak..hehe..:)

yan shamba said...

@aien hermioniekan..mmg kdg2 kite pon tempah bagai..nk kasot,semua mak lah..adeh..mmg kopak btol..

Aku Penghibur said...

hehehe kalau mampu tak salah :) tpi jgn sampai membazir

yana aina said...

suka pakai apa yg hado jerk ... tak suka glamour2 ... nnt ssh nk lyn. kikiki

Mimie Najib said...

dasar ppuan nk sentiasa nmpk cntik & glmer kn..hihihi..
klau akk pula, xde sngt la stiap kli mjlis bju bru je..klau perasan bju akk dok pusing yng sama je.. jnji pkai bju..hehe

misz sheyla said...

beli pasal kdg2 kena ikut tema..baju yg ade pulak x de yg macth ngan tema... tapi make sure baju tu kite boleh pakai lagi pas event.. hehe kalau x bazir aje

yan shamba said...

@Aku Penghiburhehe..tulah..kdg2 tu mmbazir rase rugi..

yan shamba said...

@yana ainahehe..mmg kdg2 klo da mls..baju kurung je lah...:)

yan shamba said...

@Mimie Najibklo kite mmg nk beli baju baru je..mane x ye..org sekeliling gitu juge..:)

yan shamba said...

@misz sheylayup...tu yg mls tema2 tu..tp lari tema jugak..hehe..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...