Wednesday, April 17, 2013

TEMPLETE HTML EDITOR YANG BARU LEBIH MUDAH ATAU TAK?

..ASSALAMUALAIKUM..


Sejak akhir-akhir seronok sangat ber'tumblr'...best!!kekadang dah macam twitter dengan instagram dah aku buat tumblr aku tu...hehehe...sampai lupa nak update blog ni...hari ini bersemangat waja nak edit blog aku yang lain..sekali blogger template HTML sudah bertukar..dah upgrade..lebih mudah mungkin..pula tukar time aku sekited nak edit blog...kena godek-godek pula new HTML editor ni..aku pasti ramai macam..."apa jadah haram lak ni".. tapi kalau nak edit macam biasa tengok gambar dekat bawah ni..yang kita bulatkan tu just click..itu ialah tick expand widget.



tapi geram pula aku tengok HTML editor yang baru ni..walaupun nampak mudah..tapi kejadah nilah yang buat aku stress time belajar*trauma jap*..haha..memang sebiji sejibunlah dengan apa yang aku belajar..nampaknya lepas ni nak edit blog aku kena buka balik buku HTML aku yang 21hinggit tu terabai tak berguna..cantik molek lagi..siap tak tulis nama lagi...hahaha..kalau jual..i memang nak jual harga asal..pasal tak pernah sentuh pun..hehehe..siapa nak beli??

tapi memang tak dinafikan HTML editor yang baru ni mungkin lebih mudah..tapi time belajar aku tulis coding HTML ni main hentam taram..sampai aku pun tak faham apa aku buat...aku tulis mana part yang aku ingat je..lepastu terabur jangan ceritalah..mana tak ye..otak tepu banyak nau nak ingat HTML ni..habis tulis coding serabut...Alhamdulillah..dapat lecturer baik hati..bagi result baik punya...hehe..

Aku cuba menenangkan diri aku dari stress tengok coding2 ni..hahaha..alahai..tak ada benda lain ke aku boleh tengok..coding tak habis2...magrain..hehehe..marilah kita mencuba HTML editor yang baru ni..rasa-rasanya lebih mudah ke tak bagi korang?aku rasa lebih mudah kot...kot..*cuba mengingat kembali apa yang aku belajar*..itulah susahnya bila belajar hanya untuk sem tu kan..nak lulus tapi tak nak guna dalam kehidupan..tsk...tsk..izyan..izyan..hehe...selamat ber'edit' dengan HTML editor yang baru!




14 comments:

Harith Iskandar said...

oooo beli buku tp xbace yer.sy pon pening bab html ni.kod kod bahasa c pejadah..hehehe :p

✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ said...

akk pun pening dik nak menggodek kod HTML ni nti lau dah berjaya tlg ajar yer bt tuto ke hihii

Filzah Azzahra said...

lelama nnti akak pahamlah benda alah nie. Jgn pening2 . Cool jer :)

Aku Penghibur said...

alooo pening la.. tak paham lagi

yan shamba said...

@Harith Iskandarhehe..x bape suke html..byk nau terms2...klo c ke c++ ok juge..:)

yan shamba said...

@✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿hehe..jgn pening2..same je klo akk tick expand widget.hehe..wat tuto..kena godek2 lg ni..Insyallah..:)

yan shamba said...

@Filzah Azzahrayup...hehe...faham..tp mls nk godek2 ni..:)

yan shamba said...

@Aku Penghiburhehe..sume peningkan..x pe tunggu je mesti ade org buat tuto..:)

Sally Yatiey said...

Mula2 blur jugak.. Tapi bila dah faham sikit, okaylah HTML editor yang baru ni ;)

tenku butang said...

hooo... expand widget kat situ rupanya dia dokk.. aishhh.. mmenang giler mata nak mencari expand widget 2 semalam.. tp teman berjaya gak edit blog tanpa tick expand widget..

Mohd Fauzli said...

lom sempat lagi mengodek html baru kat blog ni..

yan shamba said...

@Sally Yatieyyup..mmg ok je...cume awl2 bnde baru..terkezot..huhu :)

yan shamba said...

@tenku butangx perlu xpand pon x pe kan..tapi kalau nak edit mcm biasa expand widget tu.. :)

yan shamba said...

@Mohd Fauzlihehehe...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...