Wednesday, February 19, 2014

Family Gathering Di Desa Balqis,Kuala Linggi..Ala kampung gitu

..ASSALAMUALAIKUM..
dah lamanya tak update blog..aku update pun ada ke orang nak baca?hehe...mungkin orang yang masuk secara tak sengaja sebab keyword adalah..tapi mood nak update datang..tak tahu kenapa mood blogging dah hilang..hehe..by the way nak ceritalah kita hari itu pergi family gathering  di Desa Balqis,Melaka..Family Fun Day gitu..kali ni buat dekat Melaka..senanglah i olss punya family tak payah pi jauh-jauh...hehe..dalam negeri je pun..
ha..Desa Balqis,Kuala Linggi??cheq nak habaq sikit pasal tempat ni...eh??salah negeri ..bahasa kena hawau sikit kita di Melaka..haha..tak lah..no rude..rude..hehe..gurau u olss..jangan marah nau...hehe..Desa Balqis ni tempat dia memang best..konsepnya ala kampung..ada pelbagai jenis rumah..semua rumah kayu ye u olss..kan dah kata ala kampung..dan dekat dengan pantai!


time ni before family gathering tu..buat survey melawat kawasan gitu..memang gojes tempat tu..buat2 tanya staff dekat situ pasal tempat tu..padahal nak pi toilet..and mission complete..lol!pastu seperti biasalah bermaharajelela posing kemain..checkout satu rumah tu..amik gambar then posing dekat luar pula..haha..macam comel je kan kita??lol..*muntahsilakan*hehe..
ok..ini jenis-jenis rumah dekat situ..screencaps dari DESA BALQIS websites..so klilk lah desa balqis capslock untuk ke website nya for further infos..thank you!macam-macam nama ada kan..mak nenek tak ada ye..tempat ini memang best untuk buat family gathering!



Family Fun Day!!
memang fun sangat sebab dapat kumpul dengan family ramai-ramai kan walaupun tak lengkap..huhu..1 malam je duduk sana..tapi harga satu malam u olss..not bad..lol..
so datang check in semua..lepak-lepak,tunggu sedara lain yang belum datang lagi,makan-makan bagi kenyang perut aku ni..huhu..sambil feeling2 kat kampung gitu..huhu..bila lagi kan..lepastu feeling ala-ala model tengah photo shoot duduk tepi tingkap..hehe..perasaan sangat!bila semua dah sampai..dah petang sikit kami pun mulalah beraktiviti..explorace gitu...ala-ala gitulah..hoho..


sebelum itu...posing dulu..tanda menunjukkan kesukanan yang tinggi..hehe..


para juri..eh..gitu..berdebar kita..hehe...dah macam hari ibu bapa bertemu guru nak amik result periksa..haha..eh..benda tu paling aku benci..haha..nampak tak kenapa??haha..tapi ayah kita selalu hadir sebab ayah kita concerned pasal kita..korang ade??eh2..??heee..brilliant pak andak aku buat game ni..klu kemain..macam faham lepastu macam tak faham..eh2..otak mereput jap tetiba..lepastu dapat berfikir dengan brilliant..hahaha..kami kena teka logo dan cari benda dekat tempat berdasarkan klu yang diberi..klu nya uollss kena perah sikit otak..sikit je jangan telebih..haha..tempat senang jadi susah..hehe..yeah!!group i olss no 2 tau..dapat hamper yang dibeli sendiri..haha..



photo time!!say cheese cake!!yummy!eh?


di tepian pantai gitu..sepoi-sepoi berbahasa..eh?teruk benau bahasa aku.hoho..harap maaf..aku nak amik kelas Bahasa Melayu baliklah..dah parah nau..sangat seronok ditiup angin..feeling-feeling macam dalam drama je..haha..time they all amik gambar aku tak mampulah nak jalan lagi..kaki sakit..apalah lemau nau aku ni kan..hehe..
malam pula lepas dah solat semua..kami berbeku..berbeku macam lain macam je..sejuk bunyi dia..hehe..kami ber-BBQ..gitu...baru betul..bersama-sama kambing golek..yummy delicious..macam chewing gum sikit makan..hehe..bon appetite u ollss!!!


kek ini memang sangat sedap!terima kasih buat semua yang sponsor makanan yang sedap yummmy..hehe..


sambil2 makan tu..ada karaoke gitu..siapa yang rerasa macam nak nyanyi tu..silakan...bagi keluarga lain yang menginap di rumah hadapan karaoke ni..harap maaf ye..hehe..manalah nak tahu karaoke tu dekat depan rumah u ollss..terima kasih kerana bersabar dengan kami..kami cuba juga turut menghiburkan anda!!

ok...habis..besoknya sukaneka..haha..ini sangat kelakar..sebaik tak macam tahun lepas punya..macam extreme lah juga..kaki aku sakit kemain weii..yang ni meman sukaneka budak2 main..tapi dimainkan oleh kakak,abang,ayah,mak,nenek dan atuk budak..haha..apa aku merepek ni..yang penting kumpulan kena dibahagikan..game simple je kami main..sambut getah guna straw dimulut..hands down please..hee..lepastu bawa bola ping pong guna sudu ,isi air dalam botol dan sambut belon yang berisi air,acara kanak-kanak dan pasangan..haha..macam comel je kan??hehe..



tukang isi belon dalam air..kena posing juga..walaupun muka tak berapa nak meletup..

 
                                       

wah..gigih kemain memasing..haha...chayok uolllss!!ada harapan tu nak jadi juara!


dek markah seri untuk tentu juara kena bertarung sekali lagi..hehe..time tu ada pula markah seri..yang pasti kumpulan aku kalah..haha..

                            

ha tudia..menang dapat hamper..tahniah buat semua yang menang!!

                       

family pics!!i loike!!this time semua pakai baju sama..terima kasih buat yang sponsor..hehe..HAPPENING!!till we meet next time!hahaha..sure lah.hehe...next year dekat mana pula..drum roll....~~~


 pics thanks to all beloved cousins!! 

adios!










































1 comment:

Atikah Sismoon said...

haiii.... lama ika x dtg sini... jemput baca entry ni jap... ika nak mintak bantuan sikit =)
http://www.atikahnorbaki.com/2014/05/jom-like-penyertaan-lavender-di-tumix.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...